Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Nincs több ingyen munka! Fizetést kell adni a háztartásbeli munka után is. Így döntött a bíróság:

A portugál legfelsőbb bíróság döntése szerint egy férfinek 60 ezer eurót, vagyis több mint 20 millió forintot kell fizetnie volt élettársának a 30 éven át végzett házimunkáért cserébe. A nő ennyi időn keresztül látta el a ház körüli teendőket, és főzött a férfi számára.

A LUSA hírügynökség beszámolója szerint a bíróság úgy ítélte meg, hogy ha kizárólag vagy alapvetően a pár egyik tagja végzi a házimunkát anélkül, hogy kompenzálnák érte, abból a másik fél húz hasznot. Kiemelték, hogy senkinek sem természetes kötelezettsége egyedül ellátnia ezeket a feladatokat, hanem a lehető legegyenlőbb módon kell megosztani őket.

KAPCSOLÓDÓ
Előkerült Zámbó Jimmy eltitkolt gyereke - Zámbó Krisztián is megszólalt: „Apám nagy kópé volt”
Fotó: CAIA IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Science Photo Library via AFP

A nő legalább 240 ezer eurót kért a per során, de az elsőfokú bíróság ellene ítélt. A fellebbezést követő, újabb ítéletben már neki adtak igazat, de a kártérítés összegét csökkentették. Ezután a férfi fordult a legfelsőbb bírósághoz, ahol helybenhagyták a 60 ezer eurós döntést. Az összeg megállapításakor a minimálbért vették figyelembe.

KAPCSOLÓDÓ
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Sári anyukája, Zsédely Mária koronavírus miatt ma elhunyt..Sárika nagymamájáért az intenzíven küzdenek..
Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!