Connect with us

Életmód - Egészség

Csodát tesz veled a kövirózsa! Így kúráld magad a magyar Aloe Verával!

A Kövirózsa örökzöld növény, amely Európában számos helyen gyakori, elsősorban hegyvidékek napos és sziklás lejtőin találkozhatunk vele. Jól bírja a szárazságot, és egyáltalán nem vízigényes, sőt, a túl sok víz hatására kirohad.

Bár termesztett körülmények között sok helyen megél Magyarországon is, hazánkban csak a Villányi-hegységben őshonos. Viszont otthon is tarthatjuk, hogyha megfelelő körülményeket biztosítunk számára. Szaporíthatjuk sarjról, tavasszal gyökereztetve. Jó lóra teszünk vele, mert nem munkaigényes növény, viszont annál több hasznot hajt!

Hosszan sorolhatnánk, hogy mi mindent tartalmaz: többek között flavonoidokat, növényi savat, nyálkaanyagot, szabad aminosavakat és fenolkarbonsavakat, de C-vitamin is található benne.

!

Hatását tekintve gyulladáscsökkentő, lázcsillapító, külsőleg fájdalomcsillapító, baktérium és vírusölő hatású.

a leveleiből sajtolt nedvet a kozmetikai ipar használja többek között regeneráló készítményekben, napozás utáni testápolókban. A kozmetikusok a levét többek között vizes masszírozókrémbe és bőrnyugtatónak használják.

!

A népi gyógyászatban széles körűen használják, többek között az étolajba mártott, összelapított leveleket szemölcsökre tapasztják, de alkalmazzák rovarcsípések és más duzzanatok ellen is.

!

Leforrázott levét teaként torokgyulladásra, hörghurutra, valamint afta gyógyítására is alkalmazzák.

Sokszor a fülfájás kezelésére használták: összetört leveleit ruhába téve kinyomták a levét, majd a fülbe csepegtették.

A levél nedve gyógyír a tyúkszemre (a sós vízzel feláztatott, felpuhított tyúkszemre éjszakára félbevágott levelet kötöttek).

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Ne alkalmazzuk az adott eljárást valamely összetevővel szembeni allergia vagy túlérzékenység esetén!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

!

 

A cikk forrása: https://tudnodkell.info/csodat-tesz-veled-a-kovirozsa-igy-kurald-magad-a-magyar-aloe-veraval/?fbclid=IwAR3gQPG1PIcgbUiMOvFTxTC7gQhOl0ICNZ4qUY8HPsKgxEmJSqjfTHTMHdk

Continue Reading

Ajanlo

To Top