Connect with us

Időjárás

Érkezik a hatalmas hidegfront! Eső, jégeső és nagy viharok érkeznek! Itt jár most:

Érkezik a hatalmas hidegfront!, eső, jégeső és nagy viharok érkeznek! Itt jár most:

A meteorológus szerint szombaton még nyugodt idő várható, de a Kárpát-medencét egyre melegebb hullámok érik el, aminek a hatására vasárnap és hétfőn akár 30-31 fokot is regisztrálhatnak, vagyis néhány helyen akár újra melegrekordok dőlhetnek majd meg. A melegedésnek egy hétfőn érkező hidegfront vet véget, szerdán pedig már mindenütt a sokéves átlag alá csökken a hőmérséklet.

Kedden egy hidegfront vet véget a kánikulának, hatalmas eső, jégeső és nagy viharok érkeznek! Az Országos Meteorológiai Szolgálat arról számolt be pénteken, hogy a szépen lassan délire forduló szélnek köszönhetően még melegebb levegő érkezik, de a nyári időnek hétfőn egy hidegfront vet majd véget.

Az előttünk álló éjszaka azonban még nagyrészt derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, a légmozgás mérsékelt marad, a hajnali órákban pedig 6-11 fok közé hűl le a levegő. Szombaton napközben fátyolfelhős idő várható, kevés gomolyfelhővel, melyek ugyan csapadékot nem adnak, a hőmérséklet a délutáni órákban 22-27 fok között alakul, ki kell ezt használni.

Vasárnap akár 31 fokot is mutathat a hőmérő, ám szerdára már csak 16 fokos hőmérsékleti maximumra lehet számítani, amihez az ország egyes területein erőteljes, már-már özönvízszerű esőzés is társul a jövő hét első néhány napján.

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top