Connect with us

Bűnügy

Nyakig ül az adósságban az angyalföldi gyilkos: elmeorvosi vizsgálat vár T. Róbertre

Nyakig ül az adósságban az angyalföldi gyilkos: elmeorvosi vizsgálat vár T. Róbertre

Itt nem volt fellebbezés! Zárt ajtók mögött döntött a bíróság T. Róbert Dániel letartóztatásáról, akit azzal gyanúsítanak, hogy július 13-án éjjel megverte, majd halálra szurkálta a 27 éves barátnőjét, M. Petrát a XIII. kerületben. Péntek délelőtt a 35 éves férfit a közeli fogdából kísérték át a Budai Központi Kerületi Bíróságra. A nyomozási bíró – az ügyészi indítványnak helyt adva – egy hónapra helyezte rács mögé a férfit.

A tárgyalás több mint két órán tartott. T. Róbertet két őr kísérte, a férfi lábán is bilincs volt. A lezárt folyosóra bepillantva csak másodpercekre tűnt fel a sziluettje a hátsó tárgyalóterem előtt. Ügyvédjével, Somos Zoltánnal váltottak pár szót.

– Védencem feltáró vallomást tett, beismerte tettét, pontosan elmondott mindent a cselekmény elkövetéséről. Az, hogy mi váltotta a ki a férfiból a gyilkos indulatokat, még nem teljesen világos. Tény, hogy T. Róbert mindig is szerette körbe zárni barátnőit, minél több időt eltölteni kettesben – mondta a tárgyalás után Somos Zoltán. A letartóztatásról szóló végzést a védő és a gyanúsított is tudomásul vette.

Gyanús nyomot hagyott ma reggelre Petra gyilkosa: szinte biztos, hogy életben van

– Azt kell tudni, hogy védencem korában egy kormányzati szervnél dolgozott, néhány hónappal ezelőtt szüntették meg a munkaviszonyát, édesapját is elvesztette, így nem volt túl jó idegállapotban. Két hónappal ezelőtt, amikor Petrával megismerkedett, mégpedig egy társkereső oldalon, meglehetősen zilált állapotban volt, pénzhiánnyal küszködött, próbált munkát keresni – idézte fel a védő, hozzátéve, hogy T. Róbert állást nem talált, de bérelt egy lakást. Az ügyészség úgy írta, hogy a tettes „rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, megélhetését az ismerőseitől kapott kölcsönökből biztosította, ezen felül jelentős hiteltartozása is van”.

Az ügyvéd megemlítette, szó esett a pár között arról, hogy szakítanának, ám ennek részleteibe nem kívánt belemenni, mivel ez a gyilkosság minősítését is nagyban befolyásolhatja. Márpedig, ha a vizsgálat bebizonyítaná, hogy például egy előre megfontolt, vagy aljas indokból elkövetett cselekményről van szó, az akár életfogytiglani börtönbüntetést is eredményezhet.

– Védencem a gyilkosság elkövetése utáni este tett egy bejelentést a rendőrségre a 112-es hívószámon, ezt rögzítették. Elmondta a nevét, a pontos címet és azt is, hogy „szörnyű tragédia történt, óriási butaságot követtem el” – idézte fel a védő.

T. Róbert közvetlen a gyilkosság után először a vasúti hídra ment, öngyilkossági szándékkal, de az életösztöne erősebb volt. Egy római parti romos ingatlanban rejtőzött el. Egy fillért nélkül, napokon át nem evett. A bizonyítási kísérlet során megmutatta rejtekhelyét, s egy bábun bemutatta azt is, milyen sérüléseket okozott szerencsétlen lánynak.

A tegnapi ülésen rákérdezett a bíróság, hogy megbánta-e a cselekményét.

– Védencem állította, hogy igen, a vallomása alatt egyébként többször is elsírta magát, így ez egyértelmű volt mindenki számára.

Lapunk kérdésre a védő elmondta, hogy a gyilkosság után a férfi már nem sokat időzött a lakásban. – A gyilkosság után átöltözött, s egy farmer nadrágban, pólóban hagyta el a lakást. Azt, hogy pontosan meddig és hol akart bujkálni, azt maga sem tudta, meglehetősen zavartan gondolkodott – árulta el a védő.

Kérdésünkre az ügyvéd elmondta, hogy elmeorvosi vizsgálat vár a gyilkosság gyanúsítottja. – Emberölési eseteknél az elkövetőnek a pszichés állapotát meg szokták vizsgálni. Néhány esetben az igazságügyi megfigyelés is szerepet kaphat az eljárásban. Egyelőre nem merült fel,hogy védencem kóros elmeállapotban szenvedne. Erre utal, hogy teljesen világosan válaszolt a kérdésekre, s mutatta be a cselekménysort, amelyet elkövetett – fogalmazott Somos Zoltán.

A cikk forrása: https://blikkruzs.blikk.hu/aktualis/drama/angyalfold-gyilkossag-t-robert-letartoztatas-birosag/bnlrsqb?fbclid=IwAR18I1J33Ca0CzA9v5oM2f35B0o4-BJ6u-y30Zuoom9QOR3Lvo2LMKtARjg

Continue Reading

Ajanlo

To Top