Connect with us

Életmód - Egészség

„Apránként vágták le a lábaimat” – Attila a szörnyű betegség után burkolóként kezdett új életet – ❤️ nézzétek a munkáit:

„Apránként vágták le a lábaimat” – Attila a szörnyű betegség után burkolóként kezdett új életet

„Apránként vágták le a lábaimat” – Attila a szörnyű betegség után burkolóként kezdett új életet

Elképesztő akaraterő, emberfeletti kitartás és irigylésre méltó életigenlés – ezekkel a kifejezések lehet a leginkább jellemezni Makkai Attilát. A most 42 éves férfi egykor kamionosként rótta Európa útjait, ám a sors közbeszólt és egy szörnyű betegség miatt amputálni kellett a combjánál mindkét lábát. A trauma után egy évig kereste a helyét, érthető módon teljesen magába fordult, aztán összeszedte magát, összeházasodott a a párjával, kitanult egy teljesen új szakmát és hét éve még egy gyermeke is született.

– Németországban kamionoztam 2008-ban, amikor szörnyű fájdalom hasított bele a végtagjaimba. Először azt hittem, a vádlimban lévő zsibogó érzés attól lehet, hogy rakodás közben megrándult vagy meghúztam – emlékezett vissza Makkai Attila. – Ám hiába vettem be rengeteg fájdalomcsillapítót, semmi sem segített. Nem volt mit tenni, hazaszállítottak.

Korábban már kezelték érszűkület miatt, műtéteken is átesett. Az orvosok felhívták a figyelmét arra, nem szabad hosszú ideig ülő munkát végeznie, de gyermekkori álma volt a kamionozás, képtelen lett volna feladni. Már nem hibáztatja magát, de jól tudja, ha követi a szakemberek utasításait, talán nem történt volna meg a tragédia.

Akadnak nehézségek munka közben. de nincs számára lehetetlen / Fotó: Knap Zoltán

Akadnak nehézségek munka közben. de nincs számára lehetetlen / Fotó: Knap Zoltán

 

– Egy éven keresztül többször is megoperáltak, apránként vágták le a lábaimat. Térd alatt kezdték csak az egyikkel, de két hét szenvedés után feljebb vágták. Néhány esztendőre rá pedig a másik végtag következett – mesélte lapunknak az Atkáron élő férfi – Nagyon szerettem a szakmámat, ezért fél lábbal még visszamentem dolgozni egy kisteherautóra, ami át volt alakítva, de lábak nélkül már esélyem sem volt a folytatásra.

Miután kerekesszékbe kényszerült, borzasztó időszak következett számára, egy évig ki sem mozdult a lakásból, haragudott az egész világra. Annak ellenére, hogy mindennél jobban szerette, felvetette a párjának, hogy nyugodtan hagyja el, ne kelljen – a saját megfogalmazása szerint – egy „nyomorékot” ápolnia, de az asszony a legnehezebb pillanatokban is kitartott mellette. Olyannyira, hogy nem sokkal később össze is házasodtak. Két műlábbal, mankó segítségével közlekedett. Makkai Attila időközben egy teljesen új szakmát is kitanult, így már burkolóként saját vállalkozást vezet.

06 o amputalt labu burkolo-kz (4)

A legnehezebb pillanatokban sem adta fel, s kis csapatával vállalkozóként bizonyít / Fotó: Knap Zoltán

 

– Borzasztó érzés volt feladni az álmomat, a mai napig összeszorul a szívem, ha meglátok egy olyan kamiont, amelyhez hasonlót anno én vezettem. Már csak B kategóriás jogosítványom lehet, de a privát és a céges autóban is a kormány mögé ülök. Én szoktam fuvarozni a brigádot – újságolta büszkén.

Eleinte csak a ragasztót keverte, fugázott és kőlapokat vágott, mára viszont már minden egyes munkafolyamatot könnyedén elvégez.

– A rengeteg pozitív tapasztalat mellett eddig két olyan megrendelő akadt, aki lemondta a melót, miután megtudta, hogy levágták a lábaimat. Rosszul esett, hogy esélyt sem adott arra, megnézze a munkám, de már nem gondolok erre. Általában pedig szerencsére szeretettel fogadnak – tette hozzá.

A cikk lentébb folytatódik!

Forrás

Continue Reading

Ajanlo

To Top