Connect with us

Egyéb

FIGYELEM! Holnaptól indul az ORSZÁGOS RAZZIA! Mindenkit ellenőrizhet a rendőrség!

FIGYELEM! Holnaptól indul az ORSZÁGOS RAZZIA! Mindenkit ellenőrizhet a rendőrség!

Április 15-től az egész országban számíthatunk kiemelt rendőri jelenlétre.

A magyar utakon egy héten át tartó intenzív ellenőrzési kampány kezdődik, melynek során a rendőrség különösen a gyorshajtásra összpontosít. A jövő héten minden autósra érdemes lesz fokozottan figyelni, hiszen a gyorshajtókra vadásznak, és a szabályszegők szigorú büntetésre számíthatnak.

Az európai közlekedésrendészeti szervek (Roadpol) éves ellenőrzési terve alapján április 15-21. között hazánkban is fokozott ellenőrzést tartanak. A rendőrség ebben az időszakban kiemelt figyelmet fordít a gyorshajtók kiszűrésére. A kampány részeként a rendőrök az ország különböző pontjain helyezik el sebességmérő eszközeiket, hogy csökkentsék a balesetek számát és javítsák a közúti biztonságot.

Április 19-én, szerdán kezdődik a 24 órás Speedmarathon, amely 6 órától másnap reggelig tart. Ez alatt az idő alatt a rendőrség valamennyi rendelkezésre álló sebességmérő eszközt bevet, hogy megállítsák a gyorshajtókat. A Speedmarathon különlegessége, hogy a lakosság is beleszólhatott a helyszínek kiválasztásába; korábban bárki javasolhatott olyan útszakaszokat, ahol szerinte szükség van a sebesség ellenőrzésére.

Ez az akció nem csupán a gyorshajtás visszaszorítását célozza, hanem arra is figyelmezteti az autósokat, hogy a közlekedési szabályok betartása életmentő lehet. A rendőrség azt tanácsolja minden járművezetőnek, hogy tartsák be a sebességhatárokat, és legyenek figyelemmel a közlekedési táblákra és a többi közlekedőre. Aki megszegi a szabályokat, számíthat arra, hogy komoly büntetésekkel sújthatják. Az országos razzia célja, hogy biztonságosabbá tegye az utakat mindenki számára.

A Speedmarathon helyszíneire korábban bárki tehetett javaslatot.

Continue Reading

Ajanlo

To Top