Összefog Gyurcsány és a jobboldal

A Jobbik is rábólintott a megállapodásra. 

Az ellenzéki pártelnökök idei utolsó ülésén biztossá vált, hogy az ellenzék közös listán indul majd a 2022-es országgyűlési választásokon – erről adott ki közleményt a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt vasárnap.

A döntés értelmében mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és közös listával indulnak majd. Céljuk, hogy megadják a nemzetnek mindazt, amit a rendszerváltáskor megígértek neki: szabadságot és jólétet.

A közös listára eszerint immár a Jobbik is rábólintott, eddig egyedül ők hagyták még függőben a döntést.

  • A közös listaállítás feltételeit a Korszakváltás Garanciái című dokumentum tartalmazza, a pártelnökök ebben kinyilvánítják, hogy szövetségük célja megteremteni a független, élhető és büszke Magyarországot.
  • A közös listát állító pártok a fentiekből adódóan vállalják, csak olyan személyeket indítanak jelöltként, akik nem vettek részt korrupciós bűncselekményben és nem játszottak össze a Fidesszel.
  • A pártok célja továbbá, hogy megteremtsék a jólétet és a társadalmi békét, megtisztítsák a közéletet, helyreállítják a jogállamiságot, valamint nyilvánosságra hozzák az ügynökaktákat is.

forrás

betöltés...