Connect with us

Pénzügy

🛑 Ezt kéri a kormány mindenkitől, hogy továbbra is fenntartsák a rezsicsökkentést! Április 15 a határidő! Ezt kell kitölteni!

Április 15 a határidő! Érdemes kitölteni!

Csütörtökön, Pécsen az Energiaügyi Minisztérium (EM) parlamenti államtitkára, Koncz Zsófia a “Közös ügyünk a zöldenergia” felmérés kapcsán tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta a rezsicsökkentés fenntartásának fontosságát, melyhez a zöld energiával kapcsolatos online kérdőív kitöltése is hozzájárul. Az április 15-i határidőig elérhető kérdőív célja, hogy a magyar kormány további zöldenergia-intézkedéseket alakíthasson ki.

A kérdőívet itt lehet kitölteni: https://zoldenergia.kormany.hu/

Koncz Zsófia emlékeztetett, hogy az Európai Unió szankciós politikája energiaválságot idézett elő, ami felértékelte a tiszta, biztonságos és megfizethető energiaforrások szerepét. Az államtitkár kiemelte, hogy a magyar kormány ebben a kritikus időszakban is megőrizte a kedvező lakossági energiadíjakat, és jelentős hangsúlyt fektetett a hazai energiatermelésre, különös tekintettel a napenergia- és atomenergiakapacitás bővítésére. Februárban Magyarország napenergiakapacitása meghaladta a 6100 megawattot, márciusban pedig az ipari napenergiatermelés 3000 megawatt feletti rekordot ért el.

Az elektromos járművek terén is új mérföldkőhöz érkezett az ország: februárban meghaladta az 50 ezer darabot a tisztán elektromos meghajtású járművek száma. A kormány ezen felül jelentős támogatásokat biztosít a lakosság számára napelemes rendszerek telepítéséhez, valamint a vállalkozások számára elektromos járművek beszerzéséhez.

A zoldenergia.kormany.hu weboldalon elérhető 13 kérdéses online kérdőív többek között érinti a zöld energia felhasználásának növelését, az elektromobilitást és az atomenergiát, valamint a geotermikus energia kérdéskörét is.

Csizmadia Péter, Fidesz képviselő és a pécsi önkormányzat polgármesterjelöltje kiemelte, hogy Pécs ki szeretne tűnni a zöld átállásban, hozzátéve, hogy a város már jelentős veszteségeket szenvedett el egy működésbe nem helyezett napelempark miatt. A továbbiakban fontos lesz a napenergia-kapacitás növelése és a megtermelt energia hatékony felhasználása, például a városi buszflotta elektromosra cserélésével.

Continue Reading

Ajanlo

To Top