Connect with us

Egyéb

Magyar Péter majdnem elsírta magát

Nehéz döntéseket kell meghozni, szembe kell nézni a könnyekkel is!

„Mi nem kivénhedt, bukott politikusokat küldünk Brüsszelbe” – közölte a Tisza Párt új alelnöke, aki szerint tevékeny és proaktív, szorgalmas és a hazájukat szolgálni akaró embereket szeretnének küldeni az EP-ba.

Magyar Péter nemrégiben bejelentette, hogy a Nemzeti Választási Iroda nyilvántartásba vette Tisztelet és Szabadság (Tisza) Pártját, így indulhat a június 9-i választáson. Az új alelnök azt is közölte, hogy 538-an pályáztak Európa Parlamenti képviselőségre a pártjuknál, így a tervezett 10 helyett 21 jelölt lesz majd a listájukon, ahogy a Fidesz EP-listáján is.

A politikus pénteken a Klubrádióban Bolgár Györggyel beszélgetett, és többek között az EP-választás is szóba került. A műsorban elmondta, hogy idehaza formabontó módon választják ki a jelölteket. Külföldön hasonlóan járt el Macron Franciaországban: “A civil kurázsi bevonása, az önszerveződés és a valódi polgári részvétel a demokrációban – ez egy nagyon jó példa” – tette hozzá.

Miután pártjával elindítottak egy pályázatot, hogy lehet jelentkezni képviselőnek, kevesebb mint két nap alatt 538 pályázat érkezett. A kollégái már elkezdték a feldolgozást is.

“Olyan színvonalas pályázatok érkeztek, több nyelven beszélő fiatal és idős emberektől, különböző szakterületeken, tapasztalattal, diplomációban, művészetekben, műszaki tudományokban, jogban, közgazdaságtanban, hogy a kollégáim majdnem elsírták magukat, hogy ilyen embereket kell kihúzni ebből az 538-ból,

hogy végén legyen húsz olyan jelöltünk majd egy szóbeli meghallgatás után, ahol a magyar emberek majd dönthetnek arról, hogy milyen sorrenben kerülhetnek fel a párnak az EP listájára”

– magyarázta Magyar Péter.

“Mi nem kivénhedt, bukott politikusokat küldünk Brüsszelbe”

– tette hozzá. Megemlítette Deutsch Tamást és Gyürk Andrást, róla hozzátette, hogy róla senki nem tudja, hogy kicsoda, de ötödik ciklusát tölti Brüsszelben és milliárdokat “lapátolt már haza”.

A Tisztelet és Szabadság Pártja tevékeny és proaktív, szorgalmas és a hazájukat szolgálni akaró embereket szeretnének küldeni, akik a magyar szakembereket segítik.

Majd megemlítette, hogy pénteken bejelentették azt is, hogy várják a függetlenként indulni akaró önkormányzati képviselők és polgármesterek jelentkezését is. Nyittottak arra, hogy akik hasonló elveket vallanak, átláthatóvá tennék a rendszert, azokkal szívesen leülnek egyeztetni és ha szeretnék, akkor mögéjük állnak. Mert tudják, hogy mennyire fontos, hogy jelen legyenek a helyi nyilvánosságban, és így ők is tudnak helyi mintákat adni arra, hogy hogyan fog kinézni az ország, amit majd esetleg velük tudnak majd vezetni.

Continue Reading

Ajanlo

To Top