Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

RENDSZÁMOT KAPNAK a kerékpárosok | RÉSZLETEK >>>

Belváros-Lipótváros fideszes polgármesterének kezdeményezésánek fő célja, hogy elősegítse a felelősségteljes, biztonságos közlekedést és a kölcsönös odafigyelést.

Az V. kerületi önkormányzat szeretné elérni, hogy minden Budapesten működő futárvállalkozás tüntessen fel egyedi, jól látható azonosító jelet vagy számot a csomagszállító dobozain. Ennek fontosságát azzal indokolják, hogy az elmúlt időszakban számos baleset történt a kerületben, amelynek kerékpáros vagy robogós futárok is részesei voltak.

A csomagszállító dobozokon feltüntetett azonosító jelének hiányában azonban a futárok felelősségre vonása nem megoldható – írja a hirado.hu Szentgyörgyvölgyi Péternek, Belváros-Lipótváros polgármesterének a közleménye alapján.

KAPCSOLÓDÓ
Schobert Norbi: Nem a férfi kezdődik 100 kilónál, hanem a vágódisznó

“Korábban már több futárcég vezetőjét felkértem a békés egymás mellett élés érdekében nélkülözhetetlen fontosságú együttműködésre, azonban egyelőre a közlekedési morál nem változott a futárok körében” – írta Szentgyörgyvölgyi Péter, de hangsúlyozta: az azonosításnak nem a büntetés a célja, hanem az, hogy visszatartó erőként funkcionáljon a közlekedési szabálytalanságok megelőzésében, továbbá, hogy elősegítse a forgalomban való felelősségteljes részvételt.

A koronavírus-járvány következtében az elmúlt hónapokban rendkívül megnövekedett az étel- és csomagszállítás iránti igény. A tapasztalatok szerint a készételeket, illetve árucikkeket kiszállító kerékpáros vagy robogós futárok azonban nem minden esetben tartják be a közlekedési szabályokat, ami számos konfliktushoz vezetett.

KAPCSOLÓDÓ
József Mécseseket lopott a temetőből, mert kikapcsolták nála az áramot – 50 rendbeli, üzletszerű lopással gyanúsítják | 6 évre kerülhet börtönbe!

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!