Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Hosszú Katinkáék a fizetésükkel segítik a többi úszót

Az úszók új sorozata, az International Swimming League kalaplengetős felajánlást tett: szeptembertől a jövő nyárig elhalasztott olimpia kezdetéig havonta 1500 euróval segíti majd a vele szerződésben lévő 320 versenyzőt. Az M4 Hosszú Katinkával készült interjújából kiderült, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kezdeményezte ezt a megoldást, ami úgy teljesülhet, hogy a szervezet legjobbjai lemondtak a kiemelt juttatásukról – írja a 24.hu.

A legjobb úszókkal megbeszéltem, hogy tök jó dolog lenne, ha lemondanánk a fizetésünkről, így el tudjuk osztani a többiek között, akik így egyenlő részben részesülhetnek a támogatásban.

Hosszú Katinka szerint már csak azért is jó dolog mindez, mert pont a feltörekvő úszókat, köztük több magyart tudnak így segíteni, őket jóval érzékenyebben érint a jelenlegi helyzet.

Vizes vb - Úszás Hosszú Katinka

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az ISL-ből eddig egy szezon ment le, tavaly októberben indult a sorozat, hat forduló – melyek közül egy a Duna Arénában volt – után Las Vegasban rendezték a döntőt. Nyolc csapat volt, közte Hosszú Katinkáé, az Iron, de voltak magyar úszók a London Roarnál (Kapás Boglárka, Bernek Péter) és az olasz Aqua Centurion (Cseh László) csapatában is

KAPCSOLÓDÓ
Közösségi oldalán jelentette be Gelencsér Timi. Nagyon súlyos dologról van szó, mindenkit kér hogy...
Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!