Hosszú Katinkáék a fizetésükkel segítik a többi úszót

Az úszók új sorozata, az International Swimming League kalaplengetős felajánlást tett: szeptembertől a jövő nyárig elhalasztott olimpia kezdetéig havonta 1500 euróval segíti majd a vele szerződésben lévő 320 versenyzőt. Az M4 Hosszú Katinkával készült interjújából kiderült, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kezdeményezte ezt a megoldást, ami úgy teljesülhet, hogy a szervezet legjobbjai lemondtak a kiemelt juttatásukról – írja a 24.hu.

A legjobb úszókkal megbeszéltem, hogy tök jó dolog lenne, ha lemondanánk a fizetésünkről, így el tudjuk osztani a többiek között, akik így egyenlő részben részesülhetnek a támogatásban.

Hosszú Katinka szerint már csak azért is jó dolog mindez, mert pont a feltörekvő úszókat, köztük több magyart tudnak így segíteni, őket jóval érzékenyebben érint a jelenlegi helyzet.

Vizes vb - Úszás
Hosszú Katinka

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az ISL-ből eddig egy szezon ment le, tavaly októberben indult a sorozat, hat forduló – melyek közül egy a Duna Arénában volt – után Las Vegasban rendezték a döntőt. Nyolc csapat volt, közte Hosszú Katinkáé, az Iron, de voltak magyar úszók a London Roarnál (Kapás Boglárka, Bernek Péter) és az olasz Aqua Centurion (Cseh László) csapatában is

betöltés...