Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Koronavírus: karanténba helyeznek egy magyar kamionost Budapesten

Egy, Olaszországban járt magyar kamionsofőrt karanténban helyeznek el a budapesti Szent László Kórházban – közölte kedden Menczer Tamás külügyminisztériumi szóvivő. A sofőr még a karantén elrendelése előtt járt Lombardiában, és a római nagykövetség információs vonalán jelentkezett. Hazautazott Magyarországra, és ugyan nem lázasodott be, de nem érezte jól magát, ezért Müller Cecília tisztifőorvos elrendelte a sofőr karanténba szállítását.

Amennyiben a kamionsofőr tesztje negatív lesz, a lappangási idő miatt a kéthetes karantént akkor is ki fogja tölteni. Menczer ugyanakkor hozzátette, hogy a jelenlegi információik szerint nincs koronavírusos beteg Magyarországon.

A 24.hu egyik olvasója küldött fotót is, amelyet kedden készített a Zala megyei Becsehelyen, délután fél kettőkor. Elmondása szerint a mentők fokozott figyelemmel vizsgáltak egy kamionsofőrt és a kamiont is.

KAPCSOLÓDÓ
Ha a benzinkútra mész jobb ha viszed magaddal a VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYT - különben nagy meglepetés érhet!
Olvasónk felvétele

A milánói ügyeleti telefonszámra egy másik magyar kamionsofőrtől is érkezett hívás, aki a lombardiai karanténban ragadt, de ő jól van, tünetmentes, van élelmiszere, tud tisztálkodni és a kamionjában tartózkodik.

A szóvivő beszélt arról a magyar állampolgárról is, aki a Japánban karantén alá vont Diamond Princess hajón dolgozott és pozitívra tesztelték koronavírussal. A tájékoztatás szerint az érintett személyt átszállították egy japán kórházba és egy újabb tesztet végeznek rajta, ha ez ismét pozitív lesz, akkor átszállítják egy megfigyelőközpontba.

Továbbra is jól érzi magát, nem köhög, nem lázas,

közölte Menczer Tamás. Amennyiben negatív lesz a teszt, bár erre még a hajón megfertőzöttek esetében nem volt precedens, feltehetően akkor is megfigyelés alatt fogják tartani. A kormány továbbra is tartja mindhárom, a hajón dolgozó magyarral a kapcsolatot.

KAPCSOLÓDÓ
A Várkonyi-Mészáros családi otthon olyan mint egy mesebeli palota: Liftek, medencék, tó- CSAK A GYEREKSZOBA 130 négyzetméter! ELKÉPESZTŐ:

Közben egy Bécsben élő magyar nő kórházba került az osztrák fővárosban koronavírus gyanújával. Miháczi Beáta az M1 Híradója riporterének elmondta, hogy január vége óta folyamatosan járta Európát. Legutóbb Velencében volt, onnan vonattal utazott haza az osztrák fővárosba, azóta azonban nem érzi jól magát; belázasodott, ezért felhívta a koronavírussal kapcsolatos ügyeleti telefonszámot. Miután elmondta tüneteit, azonnal kórházba szállították.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!