Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

RENDKÍVÜLI HÍREK ÉRKEZTEK a Koronavírusról – Erre senki nem számított! Orbán mindent előrelátott?

  • Napi új fertőzöttek száma: 1593 (az előző napihoz képest –358)
  • Napi új halálos áldozatok száma: 101 (az előző napihoz képest –60)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 5031 (az előző napihoz képest –160)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 587 (az előző napihoz képest –34)
  • Napi mintavételek száma: 21 331 (az előző napihoz képest +219)
  • Az első dózissal oltottak száma: 4 064 204 (az előző napihoz képest +41 067)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 2 016 350 (az előző napihoz képest +67 522)

A szombat reggeli adatokhoz képest csökkent a fertőzöttek, a halálos áldozatok száma, de kevesebben vannak kórházban és lélegeztetőgépen is – derült ki a vasárnap reggel közzétett járványügyi adatokból. A gyógyultak száma 523 510-re csökkent, az aktív fertőzöttek száma pedig 231 580 fő.

Szombat reggelre már több mint 4 millió ember megkapta a koronavírus elleni oltást. Ez azt jelentette, hogy 109 587-en kaptak oltást pénteken a rendkívüli Pfizer-napon. Szombattól így életbe lépett a nyitás újabb fokozata. A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek kinyitottak például a hotelek, az éttermek belső terei, a fürdők, az állatkertek és a mozik is, éjfélig lehet az utcán tartózkodni, pedig a boltok 23 óráig nyitva vannak.

KAPCSOLÓDÓ
2 perce érkezett a hír! Gyurcsány ledobta az újabb bombát - Úgy beleszállt Kövérbe...Erre még nem volt példa! VIDEÓ:

Boldog és felszabadult látogatókkal találkozhatott munkatársunk, aki szombaton elment az Állatkertbe és a Széchenyi fürdőbe. A helyszíni riportunk szerint tömeg egyik helyen sem volt, a két intézmény dolgozói gondoskodtak arról, hogy tényleg csak az léphessen be, akinek van védettségi igazolványa.

A hivatalos adatok szerint 3627 nézője volt a Ferencváros-Mezőkövesd labdarúgó mérkőzésnek. Több ellenzéki politikus korábban azt állította, hogy a meccs miatt jöttek pont most az újabb lazítások. Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke és fideszes országgyűlési képviselő már szerdán sejtette, hogy szombatra meglesz a 4 millió beoltott, amihez az újabb nyitást kötötték. Teljesen biztonságosnak tűnt egy szurkoló szerint a meccs, a teraszokon sokkal több ember zsúfolódik össze kisebb területen, mint a lelátókon. A bajnoki címét már korábban bebiztosító Fradi hozta 2-1-re legyőzte Mezőkövesdet Tokmac két góljával.

KAPCSOLÓDÓ
Sokkoló hírt kapott az RTL Klub sztárja: két évet adtak neki az orvosok

Ha már terasz és a biztonság, a Momentum teraszozva tiltakozott a Kossuth téren az ezermilliárdnyi állami vagyon közalapítványokba szervezése ellen. Tüntetni ugyanis továbbra se lehet.

Vasárnaptól öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ha valaki védettségi igazolvánnyal kapcsolatos visszaélést, bűntettet követ el.

Szerbia és Montenegró után Szlovéniával és Bahreinnel is megállapodott a magyar kormány, hogy kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait, és szabad utazást engednek az állampolgáraiknak az országaik között – függetlenül attól, milyen vakcinával oltottak őket. A Szlovéniával kötött megállapodás már szombattól érvényes, Bahreinbe hétfőtől utazhatnak a magyar állampolgárok.

Orbán Viktor pedig új videóval jelentkezett szombat délelőtt. Ebből kiderült, hogy megvan az új a cél a koronavírus elleni küzdelemben:

5 millió beoltott magyar ember.

„Vakcina van, beoltani képesek vagyunk mindenkit, csak azon múlik a siker, hogy önök jelentkeznek-e” – fogalmazott a miniszterelnök.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!