Connect with us

Pénzügy

Nyugdíjszámítás 2024: fontos változást jelentett be a kormány! Nagy öröm ez a nyugdíj előtt állóknak! ✅🙏

Nagy öröm ez a nyugdíj előtt állóknak! Kedvezőbb feltételek jönnek!

Éves szinten akár többszázezer forint is jelenthet ez a változás!

A magyar parlament ülésén kerül sor a “A jogi és gazdasági versenyképesség erősítése” céljából tervezett törvények módosításának általános vitájára, amely kedvezőbb feltételeket ígér a nyugdíjasoknak – tudósít a Világgazdaság.

A módosítási javaslatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes terjesztette elő, előadója pedig Tuzson Bence, az igazságügyi miniszter volt. A törvényjavaslatot Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettese ismertette az Országgyűlés előtt.

A javaslat értelmében új szabályok lépnének életbe a nyugdíjrögzítés terén, ami azt jelenti, hogy a nyugdíjat megállapító hatóság automatikusan a kedvezőbb számítási módot kell, hogy alkalmazza, amikor valaki a nyugdíjkorhatár elérése után továbbra is aktív munkavállalóként dolgozik. Ez a változás egyértelmű javulást jelent a jelenlegi rendszerhez képest, ahol az érintetteknek dönteniük kell a nyugdíjuk sorsáról.

Ezen felül, ha a nyugdíjasok szerzik még legalább 365 nap szolgálati időt, választhatnak, hogy az időközi nyugdíjemeléseket igénybe veszik, vagy az aktuális nyugdíjkorhatár elérésekor kiszámolt összeget kérjék. Jelenleg ezekre a döntésekre a nyugdíjasoknak maguknak kell nyilatkozniuk, de a kormány tervei szerint ezt a kötelezettséget eltörölnék, és minden esetben a magasabb összegű nyugellátás folyósítása válna kötelezővé.

Ezek a változások jelentős könnyebbséget és biztonságot jelentenének a nyugdíjasok számára, hiszen kevesebb adminisztratív teherrel és magasabb nyugdíjjal számolhatnának. A törvényjavaslatról további részletek a vg.hu oldalon olvashatók.

Continue Reading

Ajanlo

To Top