Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

“Hogy lehet az, hogy Szabolcsban másfélszer annyian haltak meg, mint az előző években?”

A főpolgármester szívszorító posztban értékelte az elmúlt időszak halálozási adatait. „Budapesten történt a legkevesebb plusz halálozás az előző évekhez képest” – mondta.
„Nem szabad hagynunk, hogy a halálozási statisztikák egyszerű adatokká váljanak számunkra, hiszen minden adat mögött megtört életek vannak. De éppen az áldozatok emléke, és az életek mentése követeli meg tőlünk, hogy tisztán lássuk a járvány tényeit!”

– írta a főpolgármester a közösségi oldalán.Karácsony Gergely a bejegyzésben a 24.hu elemzésére reagálva arról írt, hogy a járvány második hullámában sokkal többen haltak meg, mint a korábbi évek azonos időszakában.

„Többen, mint a hivatalos koronavírus-statisztikából kiolvasható.”

Utalva arra, hogy a KSH és az operatív törzs által bejelentett halálozási adatok is komoly eltérést mutatnak.

KAPCSOLÓDÓ
Schobert Norbi: Nem a férfi kezdődik 100 kilónál, hanem a vágódisznó

Karácsony kiemelte, hogy a megyék halálozási adatai között drámai mértékű a különbség.

„Budapesten történt a legkevesebb plusz halálozás az előző évekhez képest.”

A főpolgármester szerint ez a budapestiek szabálykövetésének, az idejében meghozott intézkedéseknek, a szociális intézmények felkészítésének, valamint a tömeges teszteléseknek köszönhető.

“A budapesti egészségügyi rendszer messze van az elvárhatótól, de még így is összehasonlíthatatlanul jobb mint számos hátrányosabb helyzetű régióban”

– írja Karácsony.

“Az például egészen döbbenetes és elfogadhatatlan, hogy Szabolcsban, ahol születtem, majdnem ötször annyi életet követelt ez az időszak, mint a fővárosban. Ez már csak azért is megdöbbentő, mert a hivatalos járványügyi statisztika alapján ez a megye nem számít különösebben fertőzöttnek. Akkor mégis, hogyan lehet az, hogy Szabolcsban másfélszer annyian haltak meg ebben az időszakban, mint az előző években?” – teszi fel a kérdést a politikus.

Bejegyzése végén felhívja a figyelmet arra is, hogy a járványnak még messze nincs vége, a környező országokban újra nőnek a számok, és már nálunk is kimutatták a vírus sokkal gyorsabban fertőző változatát.

A főpolgármester ezért arra kér mindenkit, szerte az országban, hogy továbbra is tartsák be a járványügyi szabályokat és regisztráljanak az oltásra.

forrás

KAPCSOLÓDÓ
József Mécseseket lopott a temetőből, mert kikapcsolták nála az áramot – 50 rendbeli, üzletszerű lopással gyanúsítják | 6 évre kerülhet börtönbe!
Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!