Jövő szerdán dönt a kormány a további korlátozásokról

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt mondta: a jelenlegi szabályok alkalmasak arra, hogy lassítsák a járvány terjedését, viszont „ha a helyzet nem javul, a kormány készen áll arra, hogy az eddiginél is szigorúbb korlátozásokat hozzon”.

A csütörtöki kormányinfót Szentkirályi Alexandra azzal kezdte, hogy mindenkinek megköszönte, hogy betartják a korlátozó intézkedéseket. Ezután Gulyás Gergely a szerdai kormányülés ismertetésével folytatta, melyen a járványügyi helyzetet értékelte a kormány.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter külön kitért a szerdán megjelent cikkekre is, melyekben egy kedd esti jogszabály alapján arról írtak, hogy a korlátozó intézkedéseket február 8-ig meghosszabbították. Ezt egyébként nemsokkal később a Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolta. Azt írták: a sajtóhírekkel ellentétben december 11-ig érvényesek a hatályban lévő korlátozó intézkedések.

A szerdai sajtóhírekkel ellentétben a veszélyhelyzet február 4-ig van meghosszabbítva, de a korlátozások csak december 11-ig vannak érvényben

– mondta Gulyás Gergely a kormányinfón.

A miniszter azzal folytatta, hogy az ország egészében jelen van a fertőzés, minden nagyobb településen vannak betegen, de az osztrák határ mentén kifejezetten rosszak az adatok.

betöltés...

Kérdésére később megerősítette azt is, hogy a kormány még nem tárgyalt további szigorításokról, jövő szerdán fogják értékelni a járványhelyzetet. Hozzátette, hogy a jelenlegi szabályok alkalmasak arra, hogy lassítsák a járvány terjedését.

“Ha a helyzet nem javul, a kormány készen áll arra, hogy az eddiginél is szigorúbb korlátozásokat hozzon”

– fogalmazott a miniszter.

forrás

betöltés...