Connect with us

Bűnügy

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében

Újabb rossz hírről számolt be a Borsnak a patkány által megharapott ócsai csecsemő édesanyja. A kis Amira sebei ugyan már szinte teljesen begyógyultak, de egy kórházi kivizsgálás során súlyos betegséget diagnosztizáltak nála az orvosok.

Mint annak a híre már bejárta az országot, két héttel ezelőtt megharapott egy patkány egy hathónapos kislányt Ócsán. A család házát azóta lakhatatlanná nyilvánították, a kis Amirát pedig Cintiával, a 17 éves édesanyjával, illetve két esztendős nővérével, Tatjánával együtt anyaotthonba vitték. Szerettek volna ugyan családok átmeneti otthonába kerülni, hogy az apa, a 26 éves Dávid is velük maradhasson, egyelőre azonban nem sikerült ilyen intézményben helyet találniuk. A családfő jelenleg rokonoknál húzza meg magát.

Amira
Ócsa
Amirán már alig látszanak a patkányharapás nyomai.  Fotó: Olvasói

Cintia a Ripostnak mesélt arról, hogy az egész család barátoknál járt látogatóban, majd miután hazaértek, az etetés és fürdetés után Amirát lefektették a kiságyában. Néhány perccel később a csecsemő keserves sírására lettek figyelmesek. Odasiettek hozzá, és meglátták, hogy a kislány kezéből és fejéből ömlik a vér, illetve észrevették a mellette szaladgáló patkányt. A rágcsálót egy seprűvel elkergették, majd mentőt hívtak, a segítség gyorsan meg is érkezett. Amirát kórházba szállították, ellátták és nem sokkal később kiengedték.

A kis Amira sebei már szinte teljesen begyógyultak, ám a héten mégis vissza kellett vinni a klinikára, igaz, már nem a patkányharapás miatt. A kislány súlya az elmúlt hetekben ugyanis nem gyarapodott megfelelően, ezért felmerült a gyanú, hogy örökölte az édesanyja gyermekkori tejérzékenységét.

A teljes, több napos kivizsgálásra és megfigyelésre már korábban megkapták az időpontot. Cintia most egy újabb rossz hírt osztott meg a Borssal.

Ócsa
patkány
A szülők aggódnak gyermekükért. Korábban a TV2 Tények című műsorában is nyilatkoztak. Fotó: TV2

 

Miközben Amirát vizsgálták, aggasztó zörejt hallottak a mellkasában. Felvitték a kardiológiára, ahol az ultrahangos vizsgálat során kiderült, hogy a bal és a jobb pitvar között tátong egy lyuk. Egyelőre nem tudható, hogy ez összehúzódik-e magától. Ha nem, vagy rosszabb esetben akár még tágul is, akkor idővel mindenképpen műtétre lesz szüksége

– mondta az aggódó édesanya.

A lányom egyébként egyáltalán nem sírós. Egy vidám, boldog baba. Az oltásoknál sem pityeredett el, pedig a patkányharapás miatt több injekciót is be kellett neki adni. Most szombaton, április 27-én kapja az utolsót, a veszettség elleni harmadik oltást

– mesélte Cintia, aki most megint aggódhat a kisebbik lányáért. Nincs más vágya, mint hogy ismét együtt lehessen a család és normális körülmények között felnevelhessék két közös kislányukat.

Continue Reading

Ajanlo

To Top