Connect with us

Balesetek

Most érkezett a friss hír a Verőcei Hajóbalesetről! Sajnos…

Újabb részletek derültek ki a verőcei balesetről: bulizó fiatalok lehettek a kishajón, egy 19 éves lány is életét vesztette

A friss hírek szerint egy olasz és hét magyar állampolgár utazott azon a kishajón, ami szombat késő éjjel ütközött össze a Heidelberg nevű szállodahajóval Verőcénél. A fiatalok egy Dunakanyarban tartott fesztiválról indultak haza a hajóval, amikor bekövetkezett a végzetes baleset.

Egy olasz férfi lehet a verőcei baleset egyelőre egyetlen túlélője. A hajón összesen 8 ember utazott, akik közül még három férfit és két nőt keresnek. A halottak közül elsőként egy férfi holttestét találták meg, majd órákkal később egy magyar nő holttestére bukkantak rá. A Heidelberg nevű hajó Verőcénél tarolta le a kishajót, majd a kapitány továbbment és Komáromnál kapcsolták le. A motorcsónakos hajó roncsait a Megyeri hídnál találták meg és vasárnap délután emelték a felszínre Újpestnél.

Döbbenet: a verőcei hajóbalesetben érintett szállodahajó kapitánya észre sem vette, hogy mi történt – még két órát vezette a hajót, majd lefeküdt aludni

Döbbenet: a verőcei hajóbalesetben érintett szállodahajó kapitánya észre sem vette, hogy mi történt – még két órát vezette a hajót, majd lefeküdt aludni

A Tényeknek megszólalt a sülysápi társaság egyik ismerőse, Varga Sándor Péter. Szerinte a kishajó tulajdonosa rendelkezett jogosítvánnyal és úgy tudja, a hajón 19 és 40 év közötti fiatalok utaztak. Varga azt mesélte, hogy egy 19, két 20, egy 40, valamint egy 26, 28 és 32 éves ember tartózkodott hajón. Az olasz férfival, aki az egyetlen túlélő volt, aznap találkozott össze a társaság, akit szintén magukkal vittek a motorcsónakon. Varga azt mesélte, hogy barátai őt is ugyanabba a buliba hívták, de édesanyja születésnapja miatt nem tartott velük.

Mentek volna át egy másik buliba, és ott valahogy összeütköztek egy másik hajóval

– mondta.

A sülysápi fiatalok egy fesztiválon voltak, majd Dunakeszi környékéről indultak tovább egy másik buliba a hajóval. Varga Sándor Péter is értetlenül áll a történtek előtt.

Verőcei tragédia: darabokra szakította a kishajót a 110 méter hosszú szállodahajó – Megrázó fotókat adott ki a BRFK

Verőcei tragédia: darabokra szakította a kishajót a 110 méter hosszú szállodahajó – Megrázó fotókat adott ki a BRFK

Egy szemtanú a Tényeknek azt mondta, hogy a kishajón bulizhattak és részegen összeszólalkozhattak.

Kettő társaság volt, és az egyik társaságból valaki nekiment a második társaságban levőnek részegen – mondta.

A Blikk információi szerint már a Duna Budapest alatti részén keresik az eltűnteket, több szakaszra osztották fel a vizet a kutatócsapatok. Állítólag az a meg nem erősített információ terjed a kutatócsoportok között, hogy egy újabb holttestre találtak rá Dunaújvárosnál. De ezzel kapcsolatban még nem érkezett hivatalos tájékoztatás.

Az RTL Híradó alapján a keresést kiterjesztették holnapig, Dunaújvárosig. A csatornának a Személyhajósok Szövetségének szóvivője, Tóth Mihály nyilatkozott.

Egyelőre nem tudjuk, hogy minek ment neki a hobbihajó, de a sérüléseikből arra lehet következtetni, hogy nagy sebességgel ment neki valaminek – osztotta meg a szakértő, majd azzal kapcsolatban, hogy ki hibázhatott a történtek során, kiemelte:

A hajózási szabályzat egyértelműen kimondja, hogy kishajónak, a hobbihajónak minden esetben kötelessége elsőbbséget adni a nagy hajónak, mint például egy szállodahajónak. Sőt, meg sem közelítheti, tartania kell tőle egy 30 méteres távolságot. Illetve nem is keresztezheti az útvonalát.

A szakértő szerint tényleg elképzelhető, hogy a szállodahajó a méretéből adódóan, nem vette észre, hogy minek ment neki, hiába vannak radarjai. Előfordulhat, hogy nem tudhatta, hogy egy úszadékfának, vagy egy kishajónak ütközött. A szakértő hozzátette még, hogy a kishajóknak kötelező kivilágítani magukat.

Mint arról a Blikk is beszámolt, kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében. A kishajóban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert jelenleg is keresnek. Az eltűntek utáni kutatás a vízről, a szárazföldről és a levegőből egyaránt zajlik. A Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszt a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jelenleg összesen 95 emberrel, 25 hajóval, valamint drónokkal kutatja át, illetve keresésben részt vesz a Készenléti Rendőrség helikoptere, a Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat és több önkéntes mentőszervezet. A part menti területeket szárazföldi egységek fésülik át, éjszakára azonban leállítják a kutatást.

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top