Connect with us

Egyéb

Ebben nem lesz köszönet: kegyetlen kettős front csap le az országra!

Ebben nem lesz köszönet: kegyetlen kettős front fog lecsapni

Még tovább fog tartani a lehűlés, mint arra számítottunk.

Szerdán borult időre számíthatunk sokfelé esővel, záporral. Az északnyugatira forduló szél többfelé lesz élénk. 7 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet a csapadékos idő hatására.

időjárás eső
Képünk illusztráció / Fotó: Pexels / Pexels

Csütörtökön nyugat felől csökken, gomolyosodik a felhőzet, így már csak záporok fordulnak elő. 9-14 fok valószínű. Erős lesz az ÉNy-i szél.

Pénteken napos, gomolyfelhős időre van kilátás elszórt záporral. Reggel mindössze 1, délután 16 fok körül változik a hőmérséklet – írja a Köpönyeg.

Szombaton sok napsütés várható gomolyfelhőkkel. Az élénk déli, délkeleti széllel egyre melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután már 20-22 fok is lehet.

„Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke)” – közölte dr. Pukoli Dániel.

 

 

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top