Connect with us

Pénzügy

1999-ben 350 millió forintot nyertem a lottón, vettem a gyerekeimnek házat, autót…mára egy hajléktalanszállón élek.

1999-ben, amikor megtudtam, hogy nyertem a lottón, úgy éreztem, az égig ér a boldogságom. 350 millió forintot nyerni olyan esély, ami egyszer adódik az ember életében. Azonnal tudtam, mit akarok tenni a pénzzel: biztosítani szeretteim jövőjét.

Első dolgom volt, hogy minden gyermekemnek vásároljak egy lakást, és mindannyiuknak egy autót is. Gondoskodtam arról, hogy 18. születésnapjukra mindegyikük 50 millió forintot kapjon, hogy bármire fordíthassák, amit csak szeretnének. Azt gondoltam, ezzel biztos alapot adok nekik, hogy boldoguljanak.

A kezdeti időszak eufóriáját követően hamarosan realizáltam, hogy a pénz önmagában nem old meg mindent. A gyerekeim gyorsan hozzászoktak az új életstílushoz, és egyre többet költöttek. Azt hittem, örökké tart majd a gazdagság, ezért nem aggódtam amiatt, hogy ők maguk nem dolgoznak.

Az évek múlásával a pénz egyre gyorsabban fogyott, mivel folyamatosan finanszírozni kellett a családom luxusigényeit. A gyerekeim, bár mindig is szerettem őket, úgy tűnt, kezdik elveszíteni a realitásérzéküket. Nem értették meg, hogy a pénz véges, és hogy értéket teremteni nehéz.

Mikor a pénz elkezdett kifogyni, kénytelen voltam felvenni jelzálogot a saját otthonomra is, remélve, hogy helyre tudom hozni a helyzetet. Sajnos a befektetéseim kudarcot vallottak, és a bank végül elárverezte a házamat.

Most, hajléktalanszállón élek, miközben a gyerekeim továbbra is élvezik az életet, amit az én pénzemből építettek. Ritkán látom őket, mivel elfoglaltak a maguk világával, és bár tudom, hogy szeretnek, a kapcsolatunk megváltozott. A pénz, ami annak idején úgy tűnt, összeköt minket, valójában széttépte a családomat.

Most már tudom, hogy bárcsak jobban megtanítottam volna őket arra, hogy becsüljék a pénzt és dolgozzanak érte. Az élet sokszor fájdalmas leckéket tartogat, és én megtanultam a magamét. Ma már csak arra törekszem, hogy megbékéljek a múlttal és találjak valamit, ami értelmet ad a jelennek.

Continue Reading

Ajanlo

To Top