Connect with us

Balesetek

Kiürítettek egy iskolát Pesten, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre! 31 gyereket szállítottak kórházba!

Győrfi Pál szerint semmi komoly nem történt, bár 31 gyereket kórházba kellett szállítani.

Mentők a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskola előtt a főváros XXIII. kerületében 2024. április 24-én, miután az épületet ki kellett üríteni, mert gázszagot éreztek. A fővárosi tűzoltók kiérkezése előtt 500 diák hagyta el az iskolát. Az iskolában 70 gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak.Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Ki kellett üríteni Budapesten egy XXIII. kerületi általános iskolát, mert szúrós gázszagot éreztek szerda reggel – közölte Kiss Ádám, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője arról tájékoztatott:

tíz mentőautót riasztottak a helyszínre, s végül 31 gyermeket szállítottak a Heim Pál gyermekkórházba.

Kiss Ádám elmondta: nem sokkal háromnegyed nyolc előtt érkezett a jelzés, hogy egy XXIII. kerületi általános iskolában szúrós szagot éreznek. A fővárosi tűzoltók kiérkezése előtt 500 diák hagyta el az iskolát – tette hozzá.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelynek eredménye szerint veszélyes anyag jelenlétét nem lehetett kimutatni a levegőben.

Az MTI értesülése szerint a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskolában 70 gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak.

Bányai Amir Attila soroksári önkormányzati képviselő a Facebook-oldalán osztott meg fotót az iskola épülete előtt gyülekező mentő- és tűzoltóautókról. Úgy tudja, a gyerekeket a biztonság kedvéért hazaküldik.

 

Semmi komoly, csak 31 gyereket vittek kórházba

Győrfi Pál az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az iskolához tíz mentőautót riasztottak, és az elsődleges információk szerint egyik gyermek sincs súlyos állapotban, sőt kollégái semmilyen „komoly” sérülést nem találtak. Ennek némileg ellentmond, hogy a szóvivő ugyanakkor hozzátette:

„egy autóbusszal, mentős kísérettel, szakvizsgálat céljából” 31 gyermeket szállítottak a Heim Pál gyermekkórházba.

A gyermekek arról számoltak be, hogy szúrós szagot éreztek, illetve enyhe torokkaparás, szédülés jelentkezett náluk.

Continue Reading

Ajanlo

To Top