Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mint a legyek úgy hullanak az emberek Kelet-Magyarországon, az új drogtól, a Bikától

A nemrég megjelent dizájnerdrog eddig legalább 11 életet követelt.

A borsodi rendőrök kedden elfogtak egy terjesztőt, aki az új pszichoaktív anyaggal kereskedett – írja a police.hu. A közlemény alapján a bika nevű dizájnerdroggal üzletelt a díler, egy középkorú prügyi asszony.

A gyanúsított otthonában hatóanyaggal felitatott dohányt árult, részletes beismerő vallomást is tett.

A rendőrök az esettel összefüggésben két elhunyt mezőzombori fiatalember halála kapcsán is vizsgálatot kezdeményeztek.

“4FMDB Bika” néven fut, és alig 1300-1500 forintos áron lehet megvenni a májusban felbukkant új dizájnerdrogot, amelynek használatába eddig 11 ember halt bele. Ebből öten Borsod-Abaúj-Zemplén megyében vesztették életüket, de Budapesten, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében is azonosítottak halálesetet.

KAPCSOLÓDÓ
Most érkezett: Másfél hónappal az első oltás után koronavírusos lett a fideszes képviselő - karantén helyett beült Orbánék közé

Zacher Gábor toxikológus szerdán úgy nyilatkozott az új dizájnerdrogról:

Elképzelünk magunk előtt egy bikát: az erőről, a dühről és a nagyon intenzív hatásról szól. Ez áll fent, nekem is az elmúlt egy-két évben volt olyan halálesetem, ami feltételezhetően ilyen szertől következett be; nagyon gyorsan szívritmuszavar lépett fel, keringési elégtelenség, az illető pedig belehal a történetbe.

A szer rosszullét után gyors halált okozhat, amit görcsroham, őrjöngés előzhet meg. Borsodban már több embert is letartóztattak, az új szert keddig 51 lefoglalásban azonosították.

KAPCSOLÓDÓ
IDŐSEK FIGYELEM! Megjött a bejelentés a Pfizerről és a Modernáról! NAGYON JÓ HÍREK:
Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!