Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

MOST ÉRKEZETT: Koronavírus-fertőzött a győri polgármester

Pozitív lett a második koronavírus-tesztje, így házi karanténba vonult Dézsi Csaba András győri polgármester. A fideszes politikus ezt maga közölte szerdán késő este kiadott közleményében.

Korábban már kiderült, hogy Lipovits Szilárd győri jegyző is elkapta a koronavírust, neki a múlt hét elején lázzal és felső légúti huruttal kísért tünetei jelentkeztek. A polgármester ezért március 27-én „panaszmentes állapotban, egy magán laboratóriumban, önköltségen” magán is elvégeztette a tesztet, ami negatív lett.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Ezekben a magyar városokban a legnagyobb az esély a megfertőződésre! RÉSZLETEK:

„Tekintettel arra, hogy a negatív teszt is akkor biztos, ha két vizsgálat erősíti meg, ezért március 31-én ismételten elmentem egy kontroll vizsgálatra. Ma este telefonon értesítettek a második vizsgálat eredményéről, amely pozitív eredményt mutat” – olvasható a közleményben.

Bár tünetei továbbra sincsenek, a szükséges intézkedéseket Dézsi megtette. „Az eredményről tájékoztattam háziorvosomat, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát, valamint az előírásoknak megfelelően, házi karanténba vonulok”, írta.

KAPCSOLÓDÓ
Gáspár Evelin és Járai Máté is a túlélésért küzd

Dézsi Csaba az első magyar politikus, aki igazolt koronavírus-fertőzött lett. Korábban tesztelték Pintér Sándor belügyminisztert, miután találkozott a marokkói Abdelkader Amara közlekedési miniszterrel, akiről néhány nappal később kiderült, hogy fertőzött, illetve a szegedi fideszes parlamenti képviselő B. Nagy Lászlót, aki a koronavírussal fertőzött szegedi rektor, Rovó László kontaktszemélye volt. A teszt azonban mindkettejüknél negatív lett.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!