Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

OPERATÍV TÖRZS: Már Pfizer és Sputnik vakcinára is lehet időpontot foglalni!

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján György István államtitkár elmondta, hogy a 16 és 18 évesek foglalhatnak majd időpontot Pfizer vakcinákra, de csak ők. Arra kérte az államtitkár a 16 és 18 év közöttieket, hogy regisztráljanak május 7-ig. Szputnyikra is lehet regisztrálni, de csak azoknak, akik erre SMS-ben értesítést kapnak. Müller Cecília reagált a WHO Sinopharmmal kapcsolatos jelentésére, az országos tisztifőorvos szerint szombatra várhatók részletes adatok a WHO vizsgálatáról.

A 16-18 éveseket arra kérik, hogy regisztráljanak

György István arra kérte a 16-18 éveseket, hogy május 7-ig regisztráljanak. Ők tudnak majd időpontot kérni Pfizer-oltásra, de csak ők. György István arra kérte a lakosságot, hogy ne próbáljanak Pfizerra regisztrálni, mert csak a fiataloknak lehet ezt.

KAPCSOLÓDÓ
Orbán Viktor üzent az érettségizőknek, ezt MONDTA:

Moderna is érkezik, amelyek közül 30 ezer első oltásra megy, a többi második körös oltásokra. Az oltópontokon is Modernával oltanak.

Magyarországon továbbra is a brit mutáns dominál

Mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos, amikor a friss adatokat ismertette. Az országos tisztifőorvos számára továbbra is indokolt a fegyelem, azok körében, akiket már beoltottak. A védőoltások nem adnak 100%-os védelmet, és felelősséggel tartozunk azok számára, akik nem beoltottak, és még nem alakult ki teljes védettség náluk.

KAPCSOLÓDÓ
Müller Cecília elrendelte a következő fokozatot: JÖHET A TÖMEGES OLTÁS! Részletek:

A harmadik hullám még nem ért véget.

Mondta Müller Cecília, ezt még nem lehet kijelenteni.

Arra a kérdésre, hogy van-e szükség harmadik vakcinára, nem tudott egyelőre választ adni, hiszen még a tudomány sem tudja. Lehet, hogy a koronavírus szezonális betegséggé válik, és évente kell oltani, de az is lehet, hogy majd harmadik oltásra lesz szükség

Ezt egyelőre lehetetlen megmondani.

Az operatív törzs sajtótájékoztatója véget ért, holnap ismét kamerák elé állnak, arról szintén élőben tudósítunk.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!