Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Brutálisan megbírságoltak azokat akik kiment tüntetni a korlátozások ellen

A rendőröknek kellett intézkedniük, mert maszktagadó tömeg gyűlt össze tegnap délelőtt a Hősök terén Gődény György felhívására azért, hogy a korlátozások ellen tüntessenek. Mint a heringek úgy sorakoztak az emberek, a távolságtartásnak se híre, se hamva.

Jogellenes tüntetést szervezett a Facebookon a korlátozások ellen a járványszkeptikus Gődény György a Hősök terére. A hatályos kormányrendelet a veszélyhelyzetre való tekintettel tiltja a tömegrendezvények megtartását és a gyülekezést, ennek ellenére a Hősök terén sutba vágva az előírt védelmi intézkedéseket, óriási tömeg gyűlt össze.

A megmozdulás életveszélyes, ugyanis amellett, hogy nem tartották be a résztvevők a távolságtartást, maszkot is csak elvétve viseltek az emberek.

KAPCSOLÓDÓ
Szó szerint nekiláttak a Velencei-tó körbebetonozásának
© Knap Zoltán

 

„Nem akarod, hogy kényszerítéssel vagy erőszakkal oltásokat kapj? Mozdulj meg! Nem szeretnéd egészségtelen szájmaszkokban tölteni az életed? Tépd le és gyere! Várunk téged, ha felháborít, hogy egy vírusra hivatkozva este 8-tól szobafogságra ítélnek!” – többek között ilyen felhívások szerepeltek annak az eseménynek a Facebook oldalán, amelyet Gődény György tett közzé.

© Knap Zoltán

 

Az eseményre a közösségi oldalon 7524-en jelentkeztek, de szerencsére csak pár száz ember vett részt a tüntetésen. Ez mégis elég volt arra, hogy ellepjék a rendőrök a környéket, és elkezdjék az igazoltatásokat, a felelősségre vonást.

KAPCSOLÓDÓ
József Mécseseket lopott a temetőből, mert kikapcsolták nála az áramot – 50 rendbeli, üzletszerű lopással gyanúsítják | 6 évre kerülhet börtönbe!

A kormányrendelet értelmében ilyen esetben nemcsak a szervezők vonhatók felelősségre, hanem azok is, akik az illegális megmozdulások területén indokolatlanul tartózkodnak.

© Knap Zoltán

 

A szervezőt, Gődény Györgyöt figyelmeztette a rendőrség, hogy a rendezvény illegális, ő ezt tudomásul vette, majd az egybegyűltekhez szólt.
Most menjünk el innen, de majd egy későbbi időpontban többen leszünk!

– mondta. Hosszabb beszédet tartani nem tudott, mert a nála levő megafon nem működött megfelelően.
Az egyenruhások többekre helyszíni bírságot szabtak ki.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!