Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Bedurvul az időjárás: Villámlás, égzengés, hózápor közelít

Az ország nagy része nem ússza meg csapadék nélkül az előrejelzés szerint.

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint ma éjjel nyugat felől egyre több helyen elered az eső, az Alpokalján, a Kisalföldön és a Bakony magasabb részein havas eső, havazás is előfordulhat. Az Alpokalja és az Őrség alacsonyabban fekvő területein legfeljebb vékony (1-2 centiméteres) hóréteg alakulhat ki, ám elsősorban a Kőszegi- és Soproni-hegység, esetleg a Bakony magasabb csúcsain ennél több, akár 5-7 centiméter hó is hullhat.

KAPCSOLÓDÓ
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Sári anyukája, Zsédely Mária koronavírus miatt ma elhunyt..Sárika nagymamájáért az intenzíven küzdenek..

Szerdán északkelet felé halad tovább a csapadék, a legtöbb helyen eső valószínű, míg északon és az Északi-középhegységben helyenként havas eső, hó is lehet. Szerda délutántól záporok, hózáporok is előfordulhatnak, néhol – főleg dél-nyugaton – akár az ég is megdörrenhet, villámlás is kísérheti az intenzív záporokat, hózáporokat. Az északnyugati, északi tájakon elszórtan kialakulhatnak hózáporok, amelyből (akár síkvidéken is) 1-2 centiméteres hóréteg alakulhat ki.

KAPCSOLÓDÓ
SZÜLŐK FIGYELEM! Az iskolák és óvodák mégsem április 19-én indulnak újra?!

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2-8 fok között valószínű.

 

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!