Connect with us

Egyéb

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját ez a bolt, visszahozza a hagyományos pénztárakat

Fotó: Shutterstock

Sokan mára megszokták az önkiszolgáló kasszák kényelmét a kiskereskedelmi láncokban, ám egy ausztrál cég most radikális lépésre szánta el magát. , ellentétesen a globális trendekkel, bejelentette, hogy megszünteti az önkiszolgáló kasszák használatát, és visszatér a hagyományos, élőmunkaerős pénztárakhoz.

A döntést a bolti lopások drasztikus mértékű növekedése indokolta. A cég vezetése szerint a lopások miatti veszteségek annyira megnőttek, hogy ezek kompenzálására már nem elég hatékonyak a biztonsági kamerák és az automata kapuk sem. Az IGA vezetése elmondta, hogy a technológiai eszközök üzemeltetése túl drága, és ezek nem nyújtottak teljes körű megoldást a tolvajok ellen.

Ez a lépés nem egyedülálló a kereskedelmi szektorban. Tavaly az angol Booths szupermarket is hasonló döntést hozott, amellyel ők is szembe mentek a szektorban uralkodó trendekkel. Jelenleg szinte minden nagyobb élelmiszerlánc beruház az önkiszolgáló és teljesen automatizált üzletek fejlesztésébe, ami számos munkahely megszűnését eredményezheti. Az önkiszolgáló kasszák mellett és ellen érvelők közötti vita is éleződik, különösen azokban az országokban, ahol magas a munkanélküliség.

Forrás: DailyStar
Borítókép: illusztráció

 

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top