Dr. Fauci elismerte, hogy hazudott a Covid-19 nyájimmunitási küszöbéről, hogy manipulálja az oltás elfogadottságát

Dr. Anthony Fauci, a főáramú sajtóorgánumok és a demokrata politikusok által szinte vallásosan hősként tisztelt járványügyi orvos elismerte, hogy hazudott az amerikaiaknak, hogy manipulálja az új Covid-19 vakcina elfogadását.

A szándékos megtévesztés magában foglalta a becsléseket arra vonatkozóan, hogy a populáció hány százalékát kell immunizálni, hogy elérje az nyájimmunitást a Covid-19 ellen, és lehetővé tegye a normalitás helyreállítását.

Ez év elején Fauci azt mondta, hogy ez az arány 60-70 százalék – ez a tipikus tartománya egy ilyen vírusnak -, de körülbelül egy hónappal ezelőtt a televíziós interjúkban már 70-75 százalékról beszélt. A múlt héten pedig a CNBC-nek már azt állította, hogy a mágikus szám “75, 80, 85 százalék” körül lesz. (1)

Amikor a New York Times interjújában ezzel kapcsolatban kérdezték, Fauci azt mondta, hogy szándékosan vizsgálta felül fokozatosan a becsléseit. A cikket csütörtökön közzétevő újság szerint Fauci válaszait részben a “tudományra,” részben pedig saját sejtéseire alapozta: “hogy az ország végre készen álljon arra, hogy meghallja, mit gondol valójában“. (2)

Amikor a közvélemény-kutatások szerint az amerikaiaknak csak körülbelül a fele akarta beadatni magának az oltást, azt mondtam, hogy a nyájimmunitáshoz 70-75 százalékra van szükség.

Aztán amikor az újabb felmérések szerint 60% vagy annál több ember oltatta volna be magát, azt gondoltam: ‘Ezt egy kicsit feljebb tudom tornászni’, így felmentem 80, 85-re.

Fauci hozzátette, hogy nem tudja a valós számot, de úgy véli, hogy a tartomány 70-90 százalék között van. Szerinte ennek közelebb kellene lennie a 90 százalékhoz, de nem mondja ezt a számot, mert az amerikaiak elkedvetlenedhetnek, tudván, hogy az önkéntes elfogadás sem lesz elég magas e cél eléréséhez.

A cikk Fauci 80. születésnapján jelent meg, amelyet az ország fővárosában “Dr. Anthony Fauci napjaként” ünnepeltek, miután Washington demokrata párti polgármestere, Muriel Bowser kihirdette.

A CNN és más médiumok izgalmasan számoltak be az alkalomról, többek között arról, ahogy Faucit meglepte egy “szerenád” a sürgősségi orvosok részéről, amikor szerdán elhagyta irodáját az Országos Egészségügyi Intézetben. A szerenád során a CNN videója szerint a megválasztott elnök, Joe Biden és felesége, Jill Biden hangfelvételét is hallani lehetett, ahogy eléneklik a születésnapi dalt.Ám Fauci nyájimmunitással kapcsolatos változó véleménye csak a Covid-19 történet egyik legújabb epizódja, beleértve a 180 fokos fordulatot olyan alapvető kérdésekben, mint hogy az emberek viseljenek-e maszkot, és vissza kell-e engedni a gyerekeket iskolába.

Amint megváltozott a nyájimmunitással kapcsolatos hangneme, a normalitásba való visszatérés kilátásaival kapcsolatos nézetei is drámai módon megváltoztak. Néhány nappal a november 3-i elnökválasztás előtt Biden komor Covid-19 jóslatait visszhangozta, és arra utalt, hogy a demokrata kihívó komolyabban fogja kezelni a válságot, mint Donald Trump elnök. A választások után sokkal optimistább lett.

Nem ez az első alkalom, hogy Fauci elismeri, hogy a koronavírus kapcsán haszonelvű célokból megtévesztette a nyilvánosságot,” – írta Ari Hoffman újságíró. Egy másik megfigyelő egyetértett, rámutatva Fauci maszkviseléssel kapcsolatos pálfordulására. “Az a tény, hogy az emberek még mindig hallgatnak ezekre a szakértőkre, a legaggasztóbb dolog,” – mondta. (3)

A gazdasági aktivitás normalizálódására vonatkozó elvárások gyakorlatilag lehetetlenek az oltási arány reális előrejelzése nélkül, amelyek a nyájimmunitást biztosítanák. Dr. Moncef Slaoui, a Trump-adminisztráció oltóanyag bevezetésének tudományos főtanácsadója november végén azt mondta, hogy a “valódi nyájimmunitás” akkor fog megtörténni, ha az amerikaiak mintegy 70 százaléka beoltásra kerül, ami valamikor 2021 májusában megvalósulhat. (4)Azzal, hogy Fauci beismerte a Covid-19-el kapcsolatos megtévesztést, annak a tünete, hogy a kormánytisztviselők “infantilizálják az amerikai népet,” – mondta egy kommentelő. “Akkor leszünk bajban, amikor már nem lesz Trump, akit mindenért hibáztathatunk, és az embereknek meg kell tudni birkózni a dolgokkal.

Sok amerikai fejében Fauci továbbra is szupersztár marad, néhány Twitter-felhasználó a “tudomány és a megvilágosodás világítótornyának nevezi őt a tudatlanság és a babona sötét korszakában“. (5)

(1) – https://www.cnbc.com/2020/12/16/cnbc-transcript-dr-anthony-fauci-speaks-with-cnbcs-meg-tirrell-live-during-the-cnbc-healthy-returns-livestream-today.html
(2) – https://www.nytimes.com/2020/12/24/health/herd-immunity-covid-coronavirus.html
(3) – https://twitter.com/thehoffather/status/1
(4) – https://www.youtube.com/watch?v=4H
(5) – https://www.rt.com/usa/510706-fauci-lied-herd-immunit

forrás

betöltés...