Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Az OTP kötelező teendőre figyelmeztet, minden bankkártyás ügyfél érintett

Január 1-től nem fognak tudni az interneten bankkártyával vásárolni azok az ügyfelek, akik nem állítják be az internetes biztonsági kódjukat – figyelmeztet az OTP. A mobil alkalmazást is frissíteni kell, és engedélyezni az értesítéseket.

Január 1-től életbe lépnek az úgynevezett erős ügyfél-hitelesítéssel kapcsolatos szabályok, ennek megfelelően változik az internetes bankkártyás vásárlás jóváhagyási folyamata. Az OTP Bank levélben figyelmeztette az ügyfeleit, hogy időben tegyék meg az ezzel kapcsolatos lépéseket, ellenkező esetben nem tudnak majd vásárolni a bankkártyájukkal az interneten.

KAPCSOLÓDÓ
Orbán Viktor üzent az érettségizőknek, ezt MONDTA:

“2021. január 1-től csak akkor tud betéti- vagy hitelkártyáival az interneten vásárolni, ha a kártyákhoz beállítja az internetes biztonsági kód szolgáltatást” – áll a bank levelében. Fontos teendő az internetes biztonsági kód szolgáltatást mindegyik betéti- vagy hitelkártyájához külön-külön beállítani. Azzal a kártyával, amelyhez nincs beállítva internetes biztonsági kód szolgáltatás, 2021. január 1-től nem tud majd az ügyfél internetes vásárláskor fizetni.

KAPCSOLÓDÓ
Ma lenne 56 éves Cipő - a szívroham vitte el nagyon fiatalon egy generáció ikonját

Ehhez be kell állítani az internetes biztonsági kód szolgáltatást, illetve módosítani kell mindegyik kártya telekódját, vagy ha SmartBank alkalmazást használ az ügyfél, frissítenie kell az applikációt a telefonján a legújabb verzióra, és engedélyeznie kell a telefonján az alkalmazás értesítéseit.

Az internetes biztonsági kód szolgáltatás beállításának lehetőségeiről és további részleteiről a bank honlapján olvashatnak az ügyfelek.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!