Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Tényleg szükséges a 11 napos munkaszünet a két ünnep között?

Dudás Róbertet, a Jobbik országgyűlési képviselőjét kérdeztük a karácsony és a szilveszter közötti munkaszünet fontosságáról.

Egy friss javaslatuk a két ünnep közötti munkanapokat munkaszüneti nappá nyilvánítaná. Kiknek fontos ez?

A járványhelyzetben elrendelt iskolaszünet miatt tavasszal és nyár elején a dolgozó szülők jelentős része elhasználta a szabadságait. Vannak azonban olyan üzemek, ahol eleve év végi leállást terveztek és szoktak végrehajtani. Ha elfogyott a szabadság, őket fizetés nélküli szabadságra küldik, noha nem szórakozás címén vették ki korábban. Ezért szerintünk ki kell fizetnie az államnak ezeket a napokat.

A költségvetést nem terhelné meg egy ekkora kiadás?

KAPCSOLÓDÓ
Félholtan találtak Törőcsik Mari fiára

Ha azt nézzük, hogy a járványhelyzet tavaszi kihirdetése óta több mint 140 milliárd forintot fordított a kormány a gazdaságvédelmi alap terhére látványsportokra, akkor azt gondolom, el kell bírnia a költségvetésnek ezt a kiadást is.

Egy másik javaslatuk arról szólt, hogy kötelezővé kell tenni az országgyűlési képviselőknek a drogtesztet. Hol tart ez a kezdeményezés?

A héten kerül benyújtásra, és – ha a kormánypártok is partnerek lesznek ebben – akár már a jövő héten tárgyalhatja az országgyűlés. Nincs olyan munkahely a világon, ahol eltűrnék, hogy drog hatása alatt dolgozzanak, az autóvezetésnél is kizáró ok a tudatmódosító szerek használata – legyen ez így a magyar parlamentben is! Bízom benne, hogy ez a szükséges módosítás átmegy majd.

forrás

KAPCSOLÓDÓ
Bódi Sylvi: "Az orvos azt mondta, fél évem, maximum 9 hónapom van hátra"
Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!