Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

COVID OLTÁS: A második dózis után jöhetnek a durvább mellékhatások

A Pfizer-BioNTech koronavírus-vakcina hatékony és biztonságos az amerikai felügyeleti szervek szerint, viszont a CNBC-nek nyilatkozó tesztalanyok szerint a kétdózisos oltás második szakasza után komolyabb mellékhatások léphetnek fel. Mindettől függetlenül ez egy természetes reakció és az immunválasz kialakulását jelzi, nem szabad tóle megijedni.

A híroldalnak nyilatkozók arról számoltak be, hogy egyáltalán nem lesz olyan a koronavírus-vakcina, mint egy influenza-oltás fölvétele, már csak azért sem, mert két dózisban kell beadni. A másik fontos tényező az, hogy ezek mRNA vakcinák lesznek, vagyis nem gyengített Covid-fertőzést hordoznak, így nem lehet elkapni a koronavírust ezektől az oltásoktól.

KAPCSOLÓDÓ
Ezt nem gondoltuk volna!Kiderült: erre költi 10 milliós nyereményét Roland, a Konyhafőnök győztese

Egy kísérleti alany arról panaszkodott, hogy a második dózis után éjjel hidegrázásra ébredt és vacogott a foga. Azt mondta, hogy „fájt csupán csak az ágyban feküdni is.”

Egy másik alany a Moderna vakcináját adatta be magának. Ő az első dózis esetén csak izomfájdalmat tapasztalt, ami másnapra elmúlt, a második dózis után viszont influenzaszerű tüneteket tapasztalt, belázasodott és nem tudott rendesen sem aludni. A tünetek másnap délutánra múltak el.

KAPCSOLÓDÓ
JAKAB PÉTER ismét balhét csinált a parlamentben - OLYAT kapott válaszul, amit eddig még senki...

A gyógyszerek engedélyeztetéséért felelős amerikai hivatal, az FDA szerint „gyakoriak” a mellékhatások, viszont a vakcina biztonságos. Napokon belül a hivatalos engedélyt is kiadhatják.

A mellékhatásoktól egyébként nem szabad megijedni: az amerikai egészségügyi minisztérium közlése szerint ezek azt jelzik, hogy a szervezet elkezdte felépíteni az immunitást a betegség ellen.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!