Mégis lesz Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Az adventi időszak egyik legkedveltebb programja a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár már évtizedek óta, amelyet hozzávetőleg nyolcszázezer látogató keresett fel, hogy a hazai kézművesek termékeiből válogasson.

Az emblematikus adventi vásár több mint két évtizede működik, többnyire a Magyar Kézműves Szövetség tagjai kínáltak egyedi alkotásokat a szakmai zsűri válogatása alapján – írja a 24.hu. A kereskedők idén sem hagyják cserben a vásárlóikat, rendhagyó módon az online térben várják vevőket a budapestikaracsony.hu weboldalon. A Magyar Kézműves Szövetség Facebook-oldalán pedig folyamatosan ötletajánlóval jelentkeznek, hogy a közönséggel megismertessék a „nagy mesterségeket”, amelyek apáról fiúra szálló örökségek.

Idén a kolbászt otthon sütjük, érdemes kézműves terméket vásárolni

A kampány során egy kisfilm is készül a szövetség tagjaival, melyben saját műhelyeikben mutatják be a szakmák érdekességeit. Ebben a videóban például a több generációs, 1878 óta működő Kovács Kékfestő családi manufaktúra tagjait ismerhetjük meg, majd a nagy múltú K. Nagy György fazekas mutatja be a tradicionális kerámia edények készítésének folyamatait. Pankotai Csaba a bőrdíszműves szakma szépségéről.

A Budapesti karácsony honlapján sok-sok kézművessel, többek között bábkészítővel, de a bőr-, fa-, fém-, papír-, üvegműves, keramikus, méhész, textil, tűzzománc-, szappankészítő és a virágkötő szakmák képviselőivel is találkozhatunk. Mautner Zsófia szakács, gasztroblogger, Bombera Krisztina újságíró, Szabó Kata, a Magyar Kézműves Szövetség elnöke és Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is népszerűsítik a jótékonysági kampányt és a kézművesek egyedi termékeit.

forrás

betöltés...