Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

NEM LÁTNI A VÉGÉT: Folytatódik a drámai emelkedés, több beteg elhunyt | MUTATJUK AZ ELMÚLT 24 ÓRA STATISZTIKÁJÁT!

750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 21 200-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 7 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 709-re emelkedett, 4818-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 15 673. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 56%-a, a gyógyultak 39%-a budapesti. 549 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentősége.

KAPCSOLÓDÓ
ORBÁN VIKTOR BEJELENTÉSE: Nyitnak az éttermek, kocsmák és az iskolák! ITT VANNAK A RÉSZLETEK:

(A legfrissebb hírek itt)

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Tovább nőtt a fertőzöttek száma /Fotó: koronavirus.gov.hu Tovább nőtt a fertőzöttek száma /Fotó: koronavirus.gov.hu

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

KAPCSOLÓDÓ
Ezt tette két rendőr egy maszkot nem viselő férfival az utcán, aki a gyerekével sétált – videó

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért.

7 beteg hunyt el /Fotó: koronavirus.gov.hu 7 beteg hunyt el /Fotó: koronavirus.gov.hu

Szeptemberben hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév, csaknem hatezer köznevelési intézmény több, mint tizenháromezer feladatellátási helyén. Az operatív törzs jelenleg 24 óvodában és 8 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 200 osztálynál és 9 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!