Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

KEZDŐDIK AZ ŐSZ: Kiadták az országos riasztást, viharok söprik el a nyarat! MUTATJUK! >>>

Már csak egy napig élvezhetjük a szeptemberi nyarat, aztán leszakad az ég, és jön a lehűlés.

Az egész országra elsőfokú riasztást adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat. A figyelmeztető előrejelzés szerint az összes megyében előfordulhat villámlással, szélerősödéssel és jégesővel járó zivatar.

Minden megyében előfordulhat villámlással, jégesővel és szélerősödéssel járó zivatar / Grafika: Met.hu Minden megyében előfordulhat villámlással, jégesővel és szélerősödéssel járó zivatar / Grafika: Met.hu

Szerdán a fátyol- és kevés gomolyfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk, csapadék még nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a középső országrészben élénkül meg a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 17 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben kissé hűvösebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 27 és 32 között valószínű.

A csütörtökön érkező, zivatarokkal járó hidegfront péntekre hoz markáns lehűlést, akkor a leghidegebb területeken éjjel mindössze hat fok lesz a hőmérséklet, és a legmelegebb helyeken is csak 19-23 fok várható napközben. A jövő hét elején aztán lassú felmelegedés kezdődik, a hőmérséklet újra elérheti a 28 fokot.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!