Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Újra lezárják a határokat: a hazatérő magyarokra 14 nap karantén vár, külföldiek nem léphetnek be

Vége a piros, sárga, zöld rendszernek szeptember 1-től – jelentette be Gulyás Gergely a Kormányinfón.

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón elmondta, hogy mivel Európában a járvány második hulláma elkezdődött, a fertőzési adatok a március végi, április eleji szinten vannak sok helyen, ezért újabb szigorításokra van szükség.

A fő veszély továbbra is a behurcolás, mondta el a miniszter, ezért szeptember 1-től a határvédelmi szabályok terén visszatérnek az első hullám idején alkalmazott rendszerhez.

KAPCSOLÓDÓ
Zacher Gábor RENDKÍVÜLI bejelentése, amiről minden MAGYARNAK tudnia kell:

Szeptember 1-től külföldi állampolgár csak indokolt esetben léphet be Magyarországra. Kivétel a katonai konvoj, kapcsolt vállalkozások közti üzleti út, 30 kilométeres sávban a határ mentén élők, és a tranzitforgalom.

Minden külföldről hazatérő magyar karanténba kell vonuljon 14 napra, vagy amíg nem mutat be két negatív tesztet 2 nap különbséggel.

Az a lehetőség is megszűnik, ami eddig a sárga országoknál élt, vagyis hogy az első teszt elvégzése után el lehet hagyni a karantént: szeptember 1-től mindenképp ki kell várni a második tesztet is.

KAPCSOLÓDÓ
Mély fájdalommal, és megtört szívvel tudatjuk, hogy Körtvélyessy Csaba tragikus körülmények között koronavírusban MEGHALT!

Gulyás bejelentette azt is, hogy ha valaki kontaktkutatás miatt kerül karanténba, az is szabadulhat 2 negatív teszt után, és ennek költségét a kormány megtéríti. Aki viszont külföldről tér haza, annak magának kell állnia a tesztek árát.

A Kormányinfót itt közvetítjük:

 

 

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!