Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Maszkviselés itthon: szigorít a Volánbusz

Bekeményít a közlekedési társaság, mivel egyre kevesebb a maszkos utas.

A nagyobb autóbusz-állomásokon is ellenőrzi a rendőrség a közegészségügyi előírások – például a maszkviselési kötelezettség – betartását a jövő héten, mert az elmúlt időszakban egyre többen utaznak maszk nélkül – közölte a Volánbusz Zrt.

A Volánbusz a járványügyi készültség ideje alatt is folyamatosan fertőtleníti autóbuszait, létesítményeit, valamint ellátja munkatársait a szükséges védő- és fertőtlenítőeszközökkel. Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból különböző kiszerelésekben több mint 37 ezer litert helyezett ki munkavállalóinak a társaság, a szájmaszkokból pedig eddig több mint 293 ezret osztott ki.

A társaság arra kéri az autóbuszjáratain utazókat, hogy továbbra is tartsák be a kötelező egészségvédelmi rendelkezéseket, láz és meghűléses tünetek esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket, részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletváltási lehetőségeket, valamint minden esetben viseljék a járatokon az orrot és szájat eltakaró maszkot, sálat vagy kendőt, és tartsák be a közegészségügyi előírásokat.

KAPCSOLÓDÓ
Te már be vagy oltva? Az új döntések szerint nagyon megszívja az akinek nincs védettségi igazolványa!

(MTI)

forrás: NLC

Kiemelt kép: illusztráció, Fotó: Jászai Csaba, MTI/MTVA

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!