Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Elfogadhatatlan a szivárványos zászlók letépése az amerikai nagykövetség szerint

„Egy társadalomban sem szabad tolerálni neonáci és más gyűlöletcsoportokat” – írják közleményükben.

“Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége mély aggodalmát fejezi ki a IX. kerületi városháza ellen pénteken és a főpolgármesteri hivatal ellen vasárnap történtekkel kapcsolatban” – fogalmaznak a honlapjukon megjelent nyilatkozatban.

Mint azt megírtuk, a Budapest Pride alkalmából a budapesti Városháza és a IX. kerületi polgármesteri hivatal épületére is kikerült a szivárványos zászló a napokban. Utóbbit azonban Fradi szurkolók egy csoportja letépte, megtaposta, majd felgyújtotta péntek éjjel (azóta kriaktak egy másikat, de magasabbra).

KAPCSOLÓDÓ
Schobert Norbi: Nem a férfi kezdődik 100 kilónál, hanem a vágódisznó

A Városházáról pedig az egykori jobbikos, jelenleg Mi hazánkos Novák Előd távolította el a zászlót egy tűzoltólétra segítségével. Bár elszaladt vele a rendőrök elől, végül előállították.

Erre a két esetre reagált a közleménnyel a nagykövetség. Mint írják, a szabad véleménynyilvánítás alapvető jog, amelynek megfélemlítés nélküli gyakorlását lehetővé kell tenni.

“Egy társadalomban sem szabad tolerálni neonáci és más gyűlöletcsoportokat. Ezek az incidensek különösen aggasztóak, tekintettel a tavaly októberi, Auróra közösségi központ elleni hasonló támadásra. Az emberek jogainak védelme mindig fontos annak érdekében, hogy a törvény minden magyar állampolgár számára, beleértve az LMBTI közösséget is, egyenlő védelmet biztosítson”

– zárul a közlemény.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Itt vannak az Operatív Törzs mai RENDKÍVÜLI bejelentései:

forrás: szmo

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!