Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Büntetnék aki azt állítja, hogy a maszk nem hatásos

A vírus támad-e jobban vagy a sötét középkor? – élesedik a hivatalos és a nem hivatalos orvosi szervezetek vitája.
A vírusszkeptikusok, a maszk- és oltásellenesek aláássák a kormányzati és tudományos törekvéseket a koronavírus-járvány visszaszorítására – szögezte le Pintér Sándor belügyminiszterhez, illetve Kásler Miklóshoz, az emberi erőforrások miniszteréhez írt levelében a Magyar Orvosi Kamara (MOK).
A szakmai szervezet honlapján hétfőn nyilvánosságra hozott dokumentumban határozott fellépést, valamint jogi és hatósági eszközök vizsgálatát és alkalmazását kéri „a káros és veszélyes mozgalmak” visszaszorítására. Szerintük a betegek és minden állampolgár egészségének a megóvása kiemelten fontos, akárcsak a lakosság reális és hiteles tájékoztatása. Ezzel összefüggésben a MOK megállapította:
„a kiemelkedően jó járványügyi helyzet miatt az elmúlt hónapokban csökkent a lakosság veszélyérzete, és lazult az érvényben lévő rendelkezések betartási fegyelme”.
A kamara szerint mindez igaz a maszkviselésre és a távolságtartásra, és amelyekkel kapcsolatos szabálytalanságok különösen kirívóak a boltokban és a tömegközlekedési eszközökön. Ugyanakkor megjegyzik: egy új jelenség is terjed: erősödik a vírus veszélyeinek a lekicsinylése, a védekezési szabályok, a tudományos kutatások eredményeinek, értelmének, hasznosságának megkérdőjelezése, ami immár összemosódik a védőoltás-ellenességgel is.

„Az adatok igazolják aggályainkat, a járvány új erőre kap”– jegyezte meg a MOK.

A Kincses Gyula elnök által még a múlt szerdán aláírt levélben külön felhívják a figyelmet egy ezen a héten, augusztus 21-én a Magyarok Házában rendezendő nemzetközi tanácskozásra, amelyet „Konferencia a tisztánlátásért” címmel szerveznek, Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége elnökének fővédnökségével. Az orvosokatisztanlatasert.hu portálon olvasható anyag szerint a COVID-19-járvány integratív orvosi megközelítéséről, „felkészült másik oldalról” van szó. Ők ezzel kapcsolatban „értelmetlen intézkedésekről, azok mögé tett megfélemlítésről” írnak, és „a szakmai vita, a szabad orvoslás és a szabad páciensek” mellett állnak ki.

„Aki ezt akadályozza, kritizálja, az sötét középkort szeretne”– írták.

KAPCSOLÓDÓ
Hatalmas a baj!Rettentő sokan haltak meg!1 perce jött az ijesztő adat! MA REGGELRE ISZONYATOS SZÁMÚ ÚJ FERTŐZÖTT LETT, más szomorú dolog is történt az éjjel! Mi történt???
Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!