Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Benedek Tibor nem hitte el, hogy beteg! Ezt gondolta a műtét után

Bár már jó néhány napja sokkolta az országot a hír: negyvenhét éves korában, egy hónappal a születésnapja előtt örök álomra hunyta le a szemét a sportlegenda, Benedek Tibor, még mindig nem ocsúdtunk fel belőle, és a miérteket kérdezzük.

A könnyeivel küszködve többen megszólaltak már a tragédiáról, köztük Kemény Dénes is, aki Tibor családja, barátai, ismerősei és kollégái mellett az elejétől fogva tudták, hogy beteg, mégis mindenkit lesújtott a gyászhír, melyet június tizennyolcadikán reggel közölt a Magyar Vízilabda Szövetség. Erre nem lehetett felkészülni, még akkor sem, ha az ember tisztában van az elkerülhetetlennel, és tudja, olyasvalaki küzd az életéért, aki óriási harcos, és akiben az élni akarás, a remény mindennél erősebb. A vízilabda klasszis szerettei is abban bízta, hogy példa nélküli küzdőszelleméről híres sportoló legyőzi a betegséget.

A sportoló egykori mestere, kemény Dénes is szinte az utolsó pillanatig mellette állt, és reménykedett:

„A Tibi ebben is Tibi volt, nagy akarattal, nagy önbizalommal, sokáig nem is hitte el, hogy beteg, és ezt nagyon pozitív jelnek tulajdonítottam, hiszen sok olyan betegség van, amiből csak azok gyógyulnak ki, akik nem erősítik magukban a betegségtudatot. Tibor is úgy állt hozzá a műtét után, hogy száztíz százalékosan meg fog gyógyulni. Jól is tette. Lényegesen hosszabban vitte ez előre, int az ilyen típusú betegségeknél ez szokás. Ő egy spártai harcos volt.” – mondta egykori edzője az RTL híradójában, amiből a HOT! magazin idézett.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!