Connect with us

Időjárás

25 fokos lehűléssel érkezik az év hidegfrontja, havazás, jég is várható! 🤬

Az augusztusi melegből egy pillanat alatt februári hideg lesz a jövő hét első napjaiban. Ezután hűvösebb lesz, mint ami április közepén megszokott.

Hatalmas fordulhat várható az időjárásban a jövő hét elején, írja a 24.hu. A lapnak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa elmondta, hogy a héten még jó idő lesz.

„A hőség kedden és részben szerdán tetőzik, majd egy kisebb hidegfront hoz lehűlést, hogy aztán a hétvégére újra visszatérjünk a nyárba, végül pedig hirtelen februárban találjuk magunkat.”

Kedden száraz, többnyire napos idő vár még ránk 24-30 fokos csúcsokkal. Szerdára nyugati irányból megérkezik az említett ciklon egy hidegfrontja, de jócskán legyengülve. Csütörtökre összeolvad a különbség, országszerte 17-22 fokot mérhetünk, miközben jelentősen erősödik a szél, a HungaroMet öt nyugati megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést 70 km/órát meghaladó lökések miatt.

Az előttünk álló hétvége hasonlóan alakul, mint az előző, majd a vasárnapi 23-28 fokról hétfőn 26-31 Celsius-fokra melegszik a levegő. Ezután következik a durva lehűlés.

Hétfőről keddre virradóra egy masszív hidegfront tör térségünkbe északról. A sarkvidéki hideg és az afrikai meleg közti kontraszt várhatóan kemény viharokat generál, először nyugaton, majd április 16-án (kedd) már országszerte számíthatunk záporokra, komoly zivatarokra.

A csapadékos délnyugati tájakon kedden 5-10 fokra hűl a levegő, máshol 11-16 fok lesz, miközben nem kizárt, hogy a Bakony és az Északi-középhegység magasabb területein havazásba válthat az eső.

Egy nap alatt tehát 20-25 fokot zuhan a hőmérséklet, helyenként augusztusból februárba zuhanunk vissza.

Az ezután következő napokban 11-16, 12-17 fokos maximumok várhatók, ezek az értékek valamivel alulmúlják az április közepén jellemző átlagot.

Continue Reading

Ajanlo

To Top