Connect with us

Pénzügy

Jön az évközi béremelés – Jó hír érkezett, ismét hatalmasat emelkednek a fizetések! Ennyit keresünk majd Áprilistól:

Jön az évközi béremelés – Jó hír érkezett, ismét hatalmasat emelkednek a fizetések!

Jön az évközi béremelés – Jó hír érkezett, ismét hatalmasat emelkednek a fizetések!

Jön az évközi béremelés – Jó hír érkezett, ismét hatalmasat emelkednek a fizetések! A hétfői napon az állami intézményekben dolgozó tanárok és óvónők számára megérkezik a megemelt bér – közölte Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, az Áldás Utcai Általános Iskolánál tartott sajtótájékoztatóján.

Közölte, hogy január 30-ig minden pedagógus megkapta az értesítést. Hogy mekkora emelt bérre számíthat, most pedig magát a bért is megkapta – írja az MTI.

Továbbá megállapodott a 2024-25-ös üzleti évre vonatkozó bérfejlesztésről a Tesco-Global Áruházak Zrt., a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), valamint az Egyenlő.hu – a modern szakszervezet. Ennek értelmében a 2023. november 30-án érvényben lévő bruttó 320 000 forintos alapbér 2024. március 1-től 12,5%-kal bruttó 360 000 forintra emelkedik a Tescónál – közölte a cég.

A 2024/2025-ös pénzügyi évben 5,6 milliárd forintot fektet az áruházakban és logisztikai központokban dolgozó munkatársai bérébe. A béremelés mellett az áruházlánc további 4,4 milliárd forint értékű dolgozói juttatási csomagot biztosít. Ami gyerekvállalási, beiskolázási, jubileumi, egészségügyi és szociális elemeket, valamint cafeteriát is tartalmaz.

A toborzás szempontjából kihívást jelentő áruházakban – országszerte az áruházlánc üzleteinek mintegy felében – a lokációs pótlékkal együtt a bruttó alapbér 400 000 forintra nő. Az elérhető maximális jövedelem így az átlagos műszakpótlékkal és túlórával, cafeteriával, vásárlási kedvezménnyel és lokációs pótlékkal

maximum bruttó 503 100 forint (ez kedvezmények nélkül nettó 334 500 forint), míg lokációs pótlék nélkül bruttó 463 100 forint körül alakul.

Az alapbéren túl a Tesco díjazza a jubiláló munkatársakat, babacsomag kupont ad a friss szülőknek beiskolázási támogatást és extra szabadnapot nyújt az iskolások szüleinek, karácsonyi utalványt ad, ingyenes képzéseket és vásárlási kedvezményt biztosít.

A cég extra fizetett távollétet tesz lehetővé az apák, az örökbefogadást tervezők, a jövőbeli nevelőszülők vagy a fogantatási eljárásban részt vevők számára. Tavaly ősztől a 35 év alatti munkatársaknak is 25 nap szabadságot biztosít, a súlyos betegség miatti távollétről visszatérőknek pedig lehetőséget ad, hogy az első négy hétben a szerződéses munkaidő felében dolgozzanak teljes munkabérért.

Június 1-jével a cafeteria keretet is megemeli összesen 25%-kal a Tesco, azaz a korábbi bruttó 193 200 forintos keret egységesen 241 500 forint lesz.

Forrás

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top