Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Brutális vihar csap le az országra: félelmetes, mi közelít hazánk felé

Szombaton nyugaton, délnyugaton számíthatunk naposabb, száraz időre, máshol erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és elszórt jelleggel átmeneti futó záporok, zivatarok is kialakulhatnak, néhol egy-egy hevesebb zivatar sem kizárt. Északon, északkeleten élénk lehet az északias szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökésekre is számítani kell.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész ország területére riasztást adott ki a felhőszakadás és zivatarok miatt, jégesőre is számítani kell!

Hajnalra az Alföldön és északon többfelé pára, köd képződhet. Reggel 11-18 fok között alakul a hőmérséklet, majd délután igazi nyári időre, 28-33 fokos melegre van kilátás, de a zivatarokat követően több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Vasárnap egy hidegfront hatására a napos időszakok mellett többfelé kell számítani futó záporokra, zivatarokra, néhol egy-egy hevesebb vihart felhőszakadás, jégeső kísérhet. Az északi-északnyugati szél élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet. Napközben 24-30 fokot mérhetünk – írta az Időkép.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!