Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Nem tud szabadulni Kína a koronavírustól: megint le kellett zárni 1200 települést

Több száz falut zártak le a hatóságok a Kína észak-keleti részén fekvő Csilin tartományban, miután új koronavírusos gócpont kialakulásától tartanak a megszaporodott fertőzéseket látva – jelentették be a helyi hatóságok az NBC News tudósítása szerint.

A tartomány központjában fekvő kisvárosban, Shulanban több mint 1000 lakóházat helyeztek karantén alá és lezártak 1205 falut, leállították a közlekedést a településekbe és a környező területeikre.

Shulan városának polgármestere szerint május 7-e előtt nem volt helyi esetük, de a közelmúltban néhány külföldön, például a közeli Oroszországban élő lakosuk hazatért, ők hurcolták be a vírust.

KAPCSOLÓDÓ
ELSZABADULT A POKOL A PARLAMENTBEN! Gyurcsány azzal vádolta a Fideszt, ők ölték meg a koronavírus miatt elhunytakat

Péntekig 16 esetet regisztráltak Shulan városában, Csilin tartományban 121 esetről tudnak, ebből 19 importált eset. A régiót a hét elején magas kockázatúnak minősítették a hatóságok. További 453 főt, aki kapcsolatban állt a Shulan városában regisztrált fertőzöttekkel, hatósági karantén alá helyeztek.

Sun Chunlan, aki az év elején a vuhani védekezést is levezényelte, már szerdán a régióba utazott, hogy vizsgálatokba kezdjen és irányítsa a járványügyi feladatokat.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Gyászol a világ! Meghalt Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje

Kínából már 1 hónapja nem jelentettek a koronavírushoz kapcsolódó halálesetet, de folyamatosan figyelik a potenciális gócpontokat, például Liaoning tartományban. A hivatalos számok szerint összesen 4633 áldozatot követelt Kínában eddig a vuhani halpiacról kiindult világjárvány.

forrás

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!