Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Bámulatosan szép Mészáros Lőrinc bicskei birtoka – mint egy mese!

Mészáros Lőrinc egyik cége 2014-ben vette meg a Bicske melletti területet. „A Felcsút melletti kisvárosban Erőmű-tóként ismert vízfelület és környéke korábban hiába volt szintén magántulajdonban, a helyiek közül sokan jártak arra sétálni, biciklizni, és a korábbi tulajdonosok engedélyével hivatalosan működött ott egy horgászegyesület is. Mészáros Lőrinc érkezésével azonban kiszorultak onnan a bicskeiek, ahogy a horgászok is” – írta a Magyar Narancs 2017-ben. (A térség fideszes képviselője szerint ez „természetes”.) A lap újságírója megállapította, hogy az addigra szépen kipofozott birtok környékét térfigyelő kamera pásztázza, és egy autó meg egy motor is feltűnt mellette, amikor megpróbálta körbejárni.

Az Átlátszó most drónfelvételen mutatja be a jól eldugott nyaralóhelyet: rajta a tekintélyt parancsoló kapu, a takaros erdőcske, a csinos házak és több másik épület, a saját tó, amelyen hajózni is lehet és kis szökőkút csobog benne, és az a furcsa torony, amelyet szintén felújítottak az elmúlt években.

Az oknyomozó portál egyébként azért járt ott, hogy többet megtudjon a Mészáros birtokán lefotózott, katonainak tűnő járművekről, de az ezekre vonatkozó kérdésekre se a bicskei önkormányzat, se a Közlekedési Hatóság, se a Honvédelmi Minisztérium nem válaszolt.

A lánctalpasról először fotót közlő Magyar Hang arra is emlékeztetett, hogy nem sokkal Mészárosék bevásárlása után a bicskei önkormányzat megszüntette a telekadót a településen, amivel pár év alatt 250 millió forintot spórolhatott Magyarország leggazdagabb emberének cége.

Forrás: 444

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!