Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Emmi: nem igaz, hogy a kórházak “kirakják az öreg embereket meghalni”

Közleményt adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma, miszerint

határozottan visszautasítják a vádakat, hogy a kórházak “kirakják az öreg embereket meghalni”.

Mint írták, Kásler Miklós miniszter március 16-án miniszteri utasításban hívta fel a kórházak vezetőinek figyelmét arra, hogy a veszélyhelyzet idején is el kell végezni minden olyan beavatkozást, vizsgálatot, műtétet, amelynek hiányában a beteg életveszélyes állapotba kerülne, vagy amelynek elhalasztásával maradandó egészségkárosodást szenvedne.

KAPCSOLÓDÓ
"Én és a feleségem sem oltatjuk be magunkat, kerüljön ez bármibe"

A 62 egészségügyi szakkollégium pedig szakmákra bontva elkészítette, mely szempontok szerint lehet haza bocsátani a kórházak valamennyi osztályáról, így a krónikus és a rehabilitációs osztályokról is a betegeket.

A kezelőorvosoknak ezekhez a szakmai iránymutatásokhoz kell tartaniuk magukat, amikor döntenek egy-egy beteg hazabocsátásáról, húzták alá, és

csak olyan betegeket engedhetnek haza, akiknek az ápolása otthon is megoldható a család, az önkormányzat, a házi segítségnyújtás révén.

A legfejlettebb országok közül például, sorolta az Emmi, Angliában, Németországban, Ausztriában is bevonták a rehabilitációs kórházakat, osztályokat a koronavírus-fertőzött betegek gyógyításába.

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!