Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

A Fülöp-szigetek elnöke agyonlövéssel fenyegeti azokat, akik megszegik a karantént

Rodrigo Duterte, a véres drogháborújáról elhíresült fülöp-szigeteki elnök egy szerdai televíziós beszédében arra kérte a rendőrség és a hadsereg tagjait, hogy aki megszegi a járvány miatt bevezetett karantént, nem hajlandó engedelmeskedni, és veszélybe sodorja az életüket, azt egyszerűen lőjék agyon.

„Értve? Lőjék agyon!”
Az elnök arra is felszólította az embereket, hogy hagyják abba a kórházi dolgozókkal szembeni erőszakoskodást, ugyanis több ilyen esetről is hallani lehetett. Nem sokkal Duterte beszéde előtt több embert letartóztattak Manila szegénynegyedében, ahol a megfelelő élelmiszerellátás hiánya miatt tiltakoztak.

KAPCSOLÓDÓ
MOST ÉRKEZETT: Gyászol a világ! Meghalt Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje

Az országos rendőrfőnök utólag azt mondta, megértették, hogy Duterte komolyan veszi a közrendet, és senkit sem fognak lelőni.
A Fülöp-szigeteken a hivatalos adatok szerint eddig 96-an haltak meg a koronavírus miatt, és 2311 fertőzést regisztráltak, szinte mindegyiket az utóbbi néhány hétben. Naponta több száz újab fertőzést jelentenek, ami komoly veszélyt jelent az ország törékeny egészségügyi rendszerére.

KAPCSOLÓDÓ
Kötelezővé kéne-e tenni a koronavírus elleni oltásokat?

forrás: 444.hu via Egyhelyen.info

Share on facebook
Megosztás a Facebookon!

Mondd el a véleményed! Szólj hozzá!