Connect with us

Egyéb

Azonnal felszállt a mentőhelikopter: Megismétlődött az egri tragédia! Két kamasz mászott fel egy vagonra!

Megismétlődött az egri dráma, újabb két kamasz mászott egy vagonra: a 14 éves Leopold életéért most is küzdenek

Leopoldot és barátját a vagon mellett, a földön találták meg.

 

Ahogy arról lapunk többször hírt adott, április 25-én egy 19 éves egri fiatal felmászott egy vagon tetejére, ahol a nagyfeszültségű áram megrázta. A végzős középiskolást orvosai mesterséges kómában tartják, teste 70%-a megégett a baleset során. Alig 24 órás különbséggel a szomszédos Szlovákiában két kamasz ugyanerre a sorsra jutott.

A két fiatal együtt mászott fel a vagonra  Fotó: JOJ TV

Felelőtlen viselkedése miatt kórházba került egy 19 éves fiú, aki barátaival ment április 15-én az egri rendező pályaudvarra. A fiatalok azért mentek oda, hogy képeket készítsenek a parkoló vagonokkal a háttérben. A végzős középiskolásnak azonban az az ötlete támadt, hogy felmászik az egyik vagon tetejére, ahol a nagyfeszültségű áram megrázta és lezuhant. A helyszínre mentőhelikoptert riasztottak. A mentők megérkezéséig a fiatalt barátai látták el. A balesetet szenvedett fiút a Honvédkórházban kezelik, ahol mesterséges kómában tartják.

Mesterséges kómával végződött a két tinédzser játéka

Szintén felelőtlenség miatt került kórházba két tinédzser a szlovákiai Malacka városában. A két jóbarát április 26-án pénteken, a kora esti órákban a helyi pályaudvaron játszott. Több parkoló vasúti kocsit is találtak, aminek a tetejére felmásztak és vagonról vagonra ugráltak. Az egyik vagonra érkezve a felsővezeték megrázta a fiatalokat, akik ezután lezuhantak a szerelvényről. Nem sokkal este 7 óra után a vasúti rendőrség rendőreit kivezényelték a malackai vasútállomásra járőrözni. Legnagyobb meglepetésükre a parkoló teherkocsi mellett a földön a két fiatal sérült fogadta őket. 

A 14 éves fiút és egy évvel idősebb barátját nagy feszültségű áramütés érte

A balesetet követően az egész környéken elment az áram. A 14 éves Leopoldhoz mentőhelikoptert riasztottak, őt életveszélyes állapotban szállították kórházba. Testének 50%-a megégett, illetve az esés közben megsérült a koponyája és eltört a medencecsontja. A fiút orvosai mesterséges kómában tartják. A 15 éves barátját a mentőszolgálat munkatársai vették kezelésbe, ugyanis ő könnyebben megúszta a balesetet. A tinédzser eszméleténél volt és a mentősökkel is tudott beszélni, azóta az életveszélyen is túl van.

 

 

 

A cikk forrása: https://www.borsonline.hu/aktualis/2024/04/aramutes-vonat-tetejere-maszott-tinik?utm_medium=social&utm_campaign=borsonline&utm_source=Facebook#Echobox=1714313202

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top