Connect with us

Egyéb

Családi házad van? 1 perce KÖZÖLTÉK: Drága tavasz vár a családi ház tulajokra: DURVA összeget, 200 EZER forintot fizethetnek ha ilyen fa van a kertben!

1 perce KÖZÖLTÉK: Drága tavasz vár a családi ház tulajokra: DURVA összeget, 200 EZER forintot fizethetnek ha ilyen fa van a kertben!

1 perce KÖZÖLTÉK:  Drága tavasz vár a családi ház tulajokra: DURVA összeget, 200 EZER forintot fizethetnek ha ilyen fa van a kertben!

“Én azt látom, hogy mindenki addig nagyon környezettudatos, ameddig nem származik valamilyen személyes hátránya a növény meglétéből” – mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Szaller Vilmos, a Főkert faállomány fejlesztési szakértője. A szakember elmondta azt is, hogy a budapesti faállomány óriási gondban van, rengeteg helyen a rendszerváltozás óta húzódik a gyorsan növő, de rövid élettartammal rendelkező fák cseréje, amik éppen a napjainkban kezdenek “ránk esni”. Sok ember ráadásul ahelyett, hogy értékként kezelné a portáján meglévő fát, félelemből vagy bosszúságból kivágatja azt. Ennek az ára pedig, egy, a Pénzcentrumnak nyilatkozó, lakott területen belüli favágással foglalkozó szakember szerint ritkán megy 20 ezer forint alá, és 200 ezer forint felé.-írja a Pénzcentrum.

egy fa kivágásának az árát alapvetően két dolog határozza meg:

a fa mérete, illetvea fa lombkoronája alatti terület minősége.

Ezek alapján, azaz a nehezítő körülmények függvényében egy fa kivágásának az ára duplázódhat és feleződhet is. Ökölszabály tehát nincs, egy kétméteres tuja kivágása 2-3 ezer forintból is megvan, míg egy 2 méter törzsátmérőjű, 20 méter magas fa kivágása 300-400 ezer forintba is kerülhet. Dóra Géza, saját tapasztalati alapján azt mondja,

ritkán vágnak ki fát 20 ezer forint alatt, de 200 ezer forint fölött is.  -írja a https://www.penzcentrum.hu

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/1-perce-kozoltek-draga-tavasz-var-a-csaladi-3/2

Continue Reading
Click to comment

Ajanlo

To Top