Connect with us

Pénzügy

Ezekért az Egészségügyi ellátásokért KELL FIZETNI 2024-től – ITT a teljes táblázat!

Ahogy 2024-ben belépünk az egészségügyi ellátások új korszakába, fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen szolgáltatásokért kell fizetnünk, amelyeket már nem finanszíroz a társadalombiztosítás. Az egészségügyi rendszer folyamatosan változik, és ezek a változások befolyásolják a betegek zsebére gyakorolt hatást is. Lássuk, melyek ezek az ellátások:

Egészségügyi Szolgáltatás Nagyjából Árak
Kiegészítő és Alternatív Kezelések (pl. akupunktúra, homeopátia) 30,000 – 150,000 Ft/alkalom
Kozmetikai és Plasztikai Sebészet 200,000 – 2,000,000 Ft/műtét
Speciális Fogászati Ellátások (pl. fogfehérítés, implantátumok) 20,000 – 400,000 Ft/kezelés
Speciális Szemészeti Kezelések (pl. lézeres látáskorrekció) 150,000 – 700,000 Ft/kezelés
Egyes Gyógyszerek és Orvosi Eszközök Változó, attól függően hogy melyik gyógyszer vagy eszköz
Elektív Beavatkozások és Szűrővizsgálatok (pl. genetikai tesztelés) 10,000 – 150,000

1. Esztétikai beavatkozások

A plasztikai és kozmetikai műtétek, amelyek nem orvosi szükségleten alapulnak, szintén nem tartoznak a társadalombiztosítás által finanszírozott ellátások közé. Ez magában foglalja az olyan beavatkozásokat, mint az arc- és testkontúrozás, szemhéjplasztika vagy a zsírleszívás.

3. Fogászat

Bár alapvető fogászati ellátások, mint a szuvasodás kezelése vagy a fogtömés, gyakran fedezettek, bizonyos speciális kezelések, mint például a fogfehérítés, implantátumok vagy kozmetikai fogászat nem részei a társadalombiztosítás által fedezett szolgáltatásoknak.

4. Speciál

 Szemészeti Kezelések

A szemészeti alapellátások, mint például a látásvizsgálatok és a szemüvegkeretek támogatása, gyakran részei a társadalombiztosítási rendszernek, azonban a speciális kezelések, mint például lézeres látáskorrekció vagy egyes szemészeti műtétek, külön díjazásúak lehetnek.

5. Egyes Gyógyszerek és Orvosi Eszközök

Nem minden gyógyszer és orvosi eszköz része a társadalombiztosítás által finanszírozott listának. Például bizonyos új, innovatív vagy ritka betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek, illetve speciális orvosi eszközök, mint például bizonyos típusú hallókészülékek, magasabb költséggel járhatnak.

6. Elektív Beavatkozások és Szűrővizsgálatok

Az elektív, vagyis nem sürgős műtétek és bizonyos szűrővizsgálatok, mint például a genetikai tesztelés, szintén nem mindig részei a társadalombiztosítás által finanszírozott szolgáltatásoknak. Ezeket az ellátásokat a pácienseknek gyakran maguknak kell finanszírozniuk.

Altervarívák

A társadalombiztosítás általában nem fedezi a kiegészítő és alternatív gyógyászati kezeléseket, mint például a homeopátia, akupunktúra, vagy kiropraktika. Ezek a kezelések népszerűek lehetnek bizonyos betegcsoportok körében, de a hagyományos orvoslás által nem minden esetben ismertek el.

Összegzés

2024-ben számos egészségügyi szolgáltatásért kell fizetni, amelyek nem részei a társadalombiztosítás által finanszírozott ellátásoknak. Fontos, hogy a betegek tisztában legyenek ezekkel a költségekkel, és szükség esetén előre tervezzék meg a szükséges kezeléseket és beavatkozásokat. A fent említett ellátások mellett érdemes tájékozódni az aktuális egészségügyi politikákról és biztosítási feltételekről, hogy mindenki a legmegfelelőbb ellátást kapja személyes igényei és pénzügyi lehetőségei szerint.

Continue Reading

Ajanlo

To Top