Connect with us

Sztársztorik

Meghalt MAGYARORSZÁG egyik legnagyobb színésznője, és nem volt, aki eltemesse

Meghalt MAGYARORSZÁG egyik legnagyobb színésznője, és nem volt, aki eltemesse

Mindent a Horváth Árpád Színészkollégiumnak köszönhetnek, amit Gobbi Hilda alapított a szegényebb, vidéki főiskolásoknak. Egy szobában laktam Psota Irénnel, Máthé Erzsivel, Szemes Marival, Lénárd Judittal. Csodálatos csapat volt!

– meséli Zsuzsika, és mosolyogva idézi fel a régi történeteket. Szerette őket, mert nem lehetett őket nem szeretni. A hangos lányok mellett ő volt a legcsendesebb, legsegítőkészebb – sok testvére volt, és az édesanyja is fiatalon meghalt –, ő ment el gyógyszert venni is, ha valakinek kellett – de erről nem beszélünk.

  • november 24-én Törőcsik Mari és Máthé Erzsi próbálták a Magyar Elektra című drámát Bornemisza Pétertől. Törőcsik Mari Agamemnon király lányát, Elektrát, Máthé Erzsi pedig a királynét, Klytaimnestrát alakította.

Magasra tették a mércét Gyurkovics Zsuzsa olyan időket élt át, és olyan jól emlékszik mindenre, hogy az színháztörténeti értékű. A szegedi kezdésre Lehotay Árpádnál Márkus Lászlóval, Sinkovits Imrével, Kazimir Károllyal, aztán a budapesti évekre, a Blaha Lujza téri Nemzeti Színház felrobbantására, lebontására, vagy arra, hogy amikor – a színházat mindenekfelett

A cikk forrása: https://www.minden-egyben.com/hirek/meghalt-magyarorszag-egyik-legnagyobb/2

Pages: 1 2

Continue Reading

Ajanlo

To Top